full screen background image
Keresés
2021 augusztus 2 - hétfő
  • :
  • :

Vasúti kocsit és tantermet is átvizsgált Zizi, a drogkereső kutya

Vasúti kocsit és tantermet is átvizsgált Zizi, a drogkereső kutya

2018.09.03. Deák Mihály r. főtörzsőrmester és négylábú járőrtársa, Zizi képviselte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságot (TMRFK) a kábítószer-kereső kategóriában a II. Nemzetközi Szolgálati Kutyás Versenyen, Baktalórántházán – tájékoztatott a főkapitányság.

Baktalórántházán rendezték meg nemrég a II. Nemzetközi Szolgálati Kutyás Versenyt a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében. A rendezvényen az Országos Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség és valamennyi területi rendőr-főkapitányság, továbbá az együttműködő társszervek, így a polgárőrség, a büntetés-végrehajtás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a honvédség, valamint a lengyel, a cseh, a román és a szlovák rendészeti szervek csapatai mérték össze szakmai felkészültségüket, tudásukat.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságot kábítószer-kereső kutyavezető kategóriában, Deák Mihály rendőr főtörzsőrmester és a Zizi hívónévre hallgató három éves belga és német juhász keverék szolgálati kutyája képviselte. A három versenynapon csomagot, vasúti kocsit és tantermet kellett átvizsgálniuk a versenyzőknek, továbbá egy fegyelmező és egy ügyességi feladatot is végre kellett hajtaniuk a kutyásoknak.

A kategóriában – a 17 induló közül – Deák Mihály r. főtörzsőrmester és járőrtársa, Zizi az előkelő hatodik helyen végzett.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close