full screen background image
Keresés
2020 december 4 - péntek
  • :
  • :

Véletlenül utaltak 82 milliót egy faddi nő számlájára, mindet elköltötte

Véletlenül utaltak 82 milliót egy faddi nő számlájára, mindet elköltötte

2019.05.03. Előkészítő ülést tartott a Szekszárdi Járásbíróság a sikkasztás bűntettével vádolt terhelt ügyében, akit azzal vádol az ügyészség, hogy a sértett gazdasági társaság által részére folyósított rendszeres havi 276 euró járadék helyett 2016. október hónapban véletlenül 267 ezer euró került átutalásra.

Az akkoriban Németországban élő vádlott a mintegy 82 millió forintot három nap alatt felvette a számlájáról és nem utalta vissza azt a sértett felszólítása ellenére sem, hanem elköltötte. Az eljárás során lefoglalásra került a vádlottól két nagy értékű BMW típusú személygépkocsi és 125 ezer euró, de még mintegy 90 ezer euróval tartozik a sértettnek – tájékoztatott dr. Bajusz János, a Szekszárdi Törvényszék sajtótitkára.

Az előkészítő ülésen a bíróság a vádlottat hallgatta ki, aki beismerte a pénz felvételét. Arra hivatkozott, hogy azt hitte, miszerint a sértett a 3 évvel korábban havi 7 000 forinttal megemelt járadék különbözetet visszamenőleg egy összegben utalta ki részére és nem számolt utána annak, hogy mi okozza a közel 80 millió forintos eltérést a várt és a kapott összeg között.

Mivel a vádlott nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyben ítélet nem született, az bizonyítással folytatódik 2019. június 12-én.

Az esetről a Bors is beszámolt. A lap szerint egy faddi nőről van szó, aki a bíróságon nem ismerte el a sikkasztást, de annyit elmondott, hogy feltűnt neki, hogy a szokásosnál több pénzt kapott.  Az asszony még 22 millió forinttal tartozik a sértettnek és az összeg után a késedelmi kamatot is behajtanák visszamenőleg, emellett két év börtönbüntetést is kértek rá.
Read previous post:
Close