full screen background image
Keresés
2021 május 6 - csütörtök
  • :
  • :

Véradásra várja a segítő szándékú embereket a katasztrófavédelem Szekszárdon

Véradásra várja a segítő szándékú embereket a katasztrófavédelem Szekszárdon

2017.10.09. Véradásra várja a segítő szándékú embereket a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerdán Szekszárdon.

Október második szerdáján tartják a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapját. Az ENSZ ezzel a nappal szeretné felhívni a társadalom figyelmét a Föld sérülékenységére, az érte viselt felelősségre.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Vöröskereszt október 11-én idén is megszervezi véradását a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is csatlakozott a kezdeményezéshez, így szerdán 11:00-14:00 óra között várják a véradókat a Szekszárd, Mikes utca 16-22. szám alatt található tűzoltó laktanyába.

A katasztrófavédelem munkatársai várják azon segíteni szándékozó emberek jelentkezést, akik egészségesek, elmúltak 18 évesek, de még 65 év alattiak. A véradást megelőző szűrű vizsgálattal együtt a beavatkozás fél órát vesz igénybe.

Mint azt egyébként megírtuk, tavaly az év véradóbarát munkahelye díjjal ismerte el a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close