full screen background image
Keresés
2020 október 25 - vasárnap
  • :
  • :

Véradásra várják a segítőkész embereket Szekszárdon

Véradásra várják a segítőkész embereket Szekszárdon

2019.01.07. Véradást szervez a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösen a Vöröskereszttel szerdán Szekszárdon.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Vöröskereszttel közösen évente több alkalommal szervez véradást. 2019 első véradására január 9-én (szerda), 9:00 és 12:00 óra között kerül sor a Mikes utca 16-22. szám alatt található tűzoltólaktanyában.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki segíteni szeretne!

Naponta mintegy 1800 véradóra lenne szükség ahhoz, hogy a biztonságos vérkészlet rendelkezésre álljon műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez.

Egyetlen véradással három betegen segíthetünk: a levett vérből plazmakészítmények, vörösvérsejt- és vérlemezke-koncentrátum készül. A véradás a véradó egészségét is szolgálja, hiszen a kötelező tesztek elvégzése után nemcsak a vércsoportját ismerheti meg, a szűrővizsgálat kiterjed a HIV, a Hepatitisz-B, a Hepatitsz-C, a szifilisz kimutatására is.

Véradó lehet mindenki, aki:

– egészségesnek érzi magát
– az adatfelvételhez lakcímkártya, a személyi igazolványod és a TAJ-szám (ez lehet a TAJ kártya, a TAJ számot tartalmazó irat, lelet, illetve a véradó általi bemondás is.) feltétlenül szükséges
– rendelkezik a regisztrációhoz szükséges igazolványokkal, adatokkal (személyi vagy más fényképes igazolvány, lakcímkártya, TAJ szám (első regisztrációkor eredeti vagy fénymásolt TAJ kártya szükséges!), külföldi állampolgár esetén magyarországi lakcímet igazoló papír
– elmúlt 18 éves, de még nincs 65 éves
– testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot
– a tetoválás és a testékszer nem akadály, ha eltelt fél év, mióta elkészültek
Read previous post:
Close