full screen background image
Keresés
2021 augusztus 2 - hétfő
  • :
  • :

Verekedő tolnai diákok ellen javasol vádemelést a rendőrség

Verekedő tolnai diákok ellen javasol vádemelést a rendőrség

2018.01.18. Garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást két 15 éves tolnai fiú ellen a Tolnai Rendőrőrs.

A fiatalok 2017. április 28-án délelőtt szóváltást követően összeverekedtek a tolnai általános iskola folyosóján. A verekedőket a diáktársaik, valamint a tanárok választották szét. A tolnai rendőrök mindkét fiatalembert gyanúsítottként hallgatták ki. Az elkövetők a bűncselekményt beismerték, szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrség a nyomozást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

A rendőrség felhívja a fiatalok figyelmét arra, hogy az erőszakos cselekmények a legtöbbször jogsértésnek minősülnek, ami rendőrségi eljárást vonhat maga után. Az iskolai erőszak fogalomkörébe nem csak a tettlegesség tartozik, az iskolások egymás zaklatásával is bűncselekményt követhetnek el, amit a törvény büntetni rendel.

A rendőrség mindenkit arra kér, hogy mindig gondolja át, hogy mit cselekszik, valamint azt is, hogy tetteinek milyen lehetséges következményei lehetnek.

Amennyiben megoldhatatlannak tűnő konfliktus résztvevője, vagy ilyen diáktársról szerez tudomást forduljon pedagógushoz, szülőhöz, vagy a rendőrség iskolai bűnmegelőzési szakembereihez.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close