full screen background image
Keresés
2021 július 24 - szombat
  • :
  • :

Vereséggel kezdett a Paksi FC

Vereséggel kezdett a Paksi FC

2019.08.03. A Kisvárda saját közönsége előtt egy góllal nyert a Paks ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójában.

A hazai csapat először győzte le a paksiakat az élvonalban: az előző idényben két idegenbeli veresége mellett egy otthoni döntetlenje volt.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Kisvárda Master Good-Paksi FC 1-0 (0-0)
—————————————
Kisvárda, 2128 néző, v.: Bogár
gólszerző: Grozav (79.)
sárga lap: Tischler (3.), Beriosz (4.), Cukalasz (64.), illetve Könyves (6.), Papp (38.)

Kisvárda:
——–
Minca – Melnyik, Beriosz, Kravcsenko, Protic – Lucas, Cukalasz – Hugo Seco (Negrut, 71.), Grozav, Kovácsréti (Karaszjuk, 81.) – Tischler (Gosztonyi, a szünetben)

Paks:
—–
Holczer – Osváth, Fejes, Lenzsér, Szabó J. – Papp – Fejős (Bartha, 75.), Windecker (Cseke, 66.), Könyves (Remili, 84.), Hahn – Böde

Mindkét csapat új edzővel kezdte meg az idényt: Kisvárdára Miriuta László, Paksra Szivics Tomiszlav érkezett.

A helyzetek számát tekintve az első negyedórában fölényben játszott a Kisvárda és többet is birtokolta a labdát. A félidő közepére kiegyenlítettebb lett a játék, többször jutott el a Paks a hazaiak tizenhatosáig, de helyzetet nem tudott kialakítani. Igaz, ekkor már a Kisvárda sem, mert stabilabbá vált a vendégek védelme. Összességében kevés izgalom volt az első játékrészben.

A második félidőt is jobban kezdte a Kisvárda, amely gyorsan szerzett egy érvénytelenített lesgólt. Csakhamar komoly mezőnyfölénybe is került, alig volt a labda a paksiaknál mintegy húsz percig. A folytatásban viszont megint magukra találtak a vendégek, és már gólszerzési lehetőségük is akadt.

A hajrához közeledve ugyanakkor Grozav egy ritmusváltással szépen került helyzetbe és okos megoldással megszerezte a vezetést a hazaiaknak, akik aztán meg tudták őrizni előnyüket.

Fotó: paksifc.hu

MTI