full screen background image
Keresés
2021 augusztus 2 - hétfő
  • :
  • :

Veszélyes hulladékkal szennyezte a környezetet Szekszárdon

Veszélyes hulladékkal szennyezte a környezetet Szekszárdon

2018.09.18. Vádemelést javasol a rendőrség a szekszárdi férfi ellen, aki veszélyes hulladékkal szennyezte a környezetet Szekszárdon – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság eljárást indított hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy helyi lakos ellen. A 40 éves férfi a nyomozás adatai szerint 2018. május 27-én délután Szekszárdon, a Porkoláb völgyben különböző háztartási hulladékokat helyezett el. Az ügyben kirendelt környezetvédelmi szakértő megállapította, hogy a szóban forgó hulladékok a környezetbe jutva alkalmasak az emberi egészség, a föld, a víz, a levegő, illetve az élő szervezet veszélyeztetésére, továbbá a hulladékok számos veszélyes anyagot tartalmaznak.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az eljárás során szabadlábon védekezhet.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Szekszárd Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close