full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Vesztergombi Csaba a Magyar Bor Akadémia tagja lett

Vesztergombi Csaba a Magyar Bor Akadémia tagja lett

2018.06.22. Tagjai közé választotta Vesztergombi Csaba szekszárdi borászt a Magyar Bor Akadémia csütörtökön Budapesten, a Gerbeaud cukrászdában megtartott ünnepségen.

A Magyar Bor Akadémia legfontosabb célkitűzése a magyar borok ügyének képviselete, a kulturált borfogyasztás népszerűsítése és a borkultúra egyetemes kultúrán belüli erősítése. Tagjai – utóbbival összhangban – nemcsak borászok, vagy borral foglalkozó szakemberek, de többek között olyan neves művészek is mint a Nemzet Művésze címmel kitüntettet, Kossuth-és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, Mécs Károly, vagy a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnő, Miklósa Erika – mondta el portálunknak Vesztergombi Csaba.

A borászt – aki nagy megtiszteltetésnek nevezte taggá avatását – az általa átvett oklevél tanúsága szerint „a bor kultúrájának ügyéért kifejtett kiemelkedő és állhatatos tevékenységének elismeréseképpen” választotta soraiba az Akadémia.

Tudatta, a magyar borvilág egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb informális, érdekképviseleti szervezete jelöli a hazai borász szakmában legnagyobb elismerést jelentő „Év bortermelője” cím várományosait is. Hozzátette, a szekszárdi tagok akadémián belüli gyarapodása egyben azt is jelenti, hogy tovább erősödik a borvidék képviselete, jelenléte.

Mint azt Vesztergombi Csaba elmondta, taggá választásával tízre nőtt a szekszárdi tagok száma a Magyar Bor Akadémián belül. Tudatta, az Akadémia szekszárdi tagjai között találni az öt Év Bortermelője cím birtokosát, Vesztergombi Ferencet, Takler Ferencet, Vida Pétert, Dúzsi Tamást és Mészáros Pált. Emellett tagja még Eszterbauer János, Ferenc Vilmos, Módos Ernő és Takler András.

A vezetőképen balra Vesztergombi Csaba a Gerbeaud cukrászdában megtartott ünnepélyes tagavatón. Fotó: Facebook.com – Vesztergombi Csaba