full screen background image
Keresés
2019 december 30 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Vihar: a szekszárdi önkormányzat felhívást intézett a lakossághoz!

Vihar: a szekszárdi önkormányzat felhívást intézett a lakossághoz!

2018.09.04. Nem győzik kapacitással a vihar miatt megszaporodott takarítási teendőket az önkormányzat munkatársai. Az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy tegyenek eleget a köztisztaság fenntartásáról szóló helyi rendeletnek.

A napokban rövid idő alatt esett sok csapadék, illetve a viharos erejű széllökések miatt lehullott falevelek, ágak jelentős mértékben elborították Szekszárd közterületeit. Az önkormányzat munkatársai igyekeznek minden területen helyt állni, azonban a megnövekedett feladatok ellátását nem győzik kapacitással.

Az önkormányzat kéri a lakosságot, hogy a köztisztaság fenntartásáról és a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról, annak kötelező igénybevételéről szóló önkormányzati rendeletben foglaltak alapján szíveskedjenek a közterületek tisztántartásával kötelezettségeiknek eleget tenni.

Az önkormányzati rendelet értelmében az ingatlanhasználó feladata az ingatlan közterülettel érintkező, telekhatárai mellett meglévő járdaszakasz (járda hiányában 2 m széles területsáv), illetőleg ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő terület, legfeljebb azonban az ingatlan 5 méteres körzetén belüli terület – beleértve a közúttal párhuzamos nyílt csapadékvíz-elvezető útárkok és a kapubejáróknál épített átereszek, valamint a gépkocsibejárók területét is – tisztántartása, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolítása, továbbá tömbtelken a külön tulajdonban álló egyes épületek gyalogos megközelítésére és körüljárására szolgáló terület, valamint az épületek alatti átjárók, árkádok tisztántartása, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolítása.

Forrás: Polgármesteri Hivatal. A kép illusztráció


ElőzőA Bátaszék ellen lép pályára az Újpest


Read previous post:
Close