full screen background image
Keresés
2021 szeptember 19 - vasárnap
  • :
  • :

Rengeteg munkát adott a tűzoltóknak az ítéletidő Tolnában

Rengeteg munkát adott a tűzoltóknak az ítéletidő Tolnában

2016.07.14. Rengeteg munkát adott a Tolna megyei tűzoltóknak a szerda esti és csütörtök reggeli vihar.

Egész nap megfeszített tempóban dolgoztak a megye tűzoltói. Csak szerda éjfélig 39 bejelentés érkezett, a csütörtöki bejelentésekkel együtt pedig összesen mintegy száz esetben hajtottak végre műszaki mentést a viharral kapcsolatban Tolnában. Az ítéletidő jellemzően Dombóváron, Kocsolán, Nagykónyiban, Tamásiban, Szekszárdon, Decsen, Bátaszéken, Alsónánán és Bonyhádon, illetve ezek környékén adott sok munkát a katasztrófavédelemnek. A káresetek során szerencsére senki sem szenvedett sérülést.

A tűzoltókat jellemzően fakidőlésekhez, épületkárokhoz riasztották. Decsen és Várdomb-Újberegpusztán egy-egy lakóház tetőszerkezete rongálódott meg súlyosan a viharban. Váralján több mint 200 nagyméretű szénabála kapott lángra csütörtök délelőtt. A tüzet, amely egy hodályt is veszélyeztet, este hét órára még nem sikerült teljesen eloltani – tájékoztatta a Kadarka.net-et dr. Ackermann Zsuzsanna, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

Tolna megye területén a rendkívüli időjárási események miatt bekövetkezett káresetek felszámolása délután hat órakor is folyamatban volt, a megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói ekkor még nyolc helyszínen dolgoztak.

Fák dőltek egy házra Decsen. Fotó: Facebook.com – Harmath Lászlóné 

A vihar az áramszolgáltatásban is okozott fennakadásokat, volt olyan időpont, amikor egyidejűleg 12000 fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás. Az áramszolgáltató továbbra is dolgozik a károk felszámolásán, a legfrissebb, hét óra előtti adatok szerint mintegy 2500 fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás – tudta meg a Kadarka.net dr. Ackermann Zsuzsannától.

Mint azt megírtuk, a vihar miatt meghibásodott az elektromos hálózat, ezért csütörtök délelőtt Bátaszék és Véménd között lezárták az M6-os autópálya Pécs felé haladó sávjait. A forgalomkorlátozást délután négy óra előtt nem sokkal oldották fel.

Varga Ivett, az E.ON dél-dunántúli szóvivője délután hat óra körül portálunk kérdésére elmondta, a középfeszültségű hálózaton keletkezett hibák elhárítása befejeződött Tolna megyében. A kisfeszültségű hálózat hibáinak teljes elhárítása viszont akár péntekig is eltarthat. A kisfeszültségű hálózatok jellemzően 1-3 ingatlan ellátását biztosítják. Ezeknél igyekeznek úgy eljárni, hogy a javítással a lakott területek felől haladnak a nyaralók, tanyák, vagyis a kevésbé lakott területek irányába. A hibákat a viharos időjárás okozta fakidőlések és  villámcsapások okozták – tette hozzá Varga Ivett.

A vezetőképen: özönvíz csütörtök reggel Szekszárdon, a Vasvári utcában. Fotó: Molnár Zoltán.

A képgaléria fotóin Dombóvár, Csikóstőttős és Kocsola. Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 
Read previous post:
Close