full screen background image
Keresés
2021 május 6 - csütörtök
  • :
  • :

Vihar Tolnában: közel negyvenszer vonultak a tűzoltók

Vihar Tolnában: közel negyvenszer vonultak a tűzoltók

2020.06.18. Sok munkát adott a szerdától csütörtök hajnali öt óráig elhúzódó heves esőzéssel járó, Tolna megye területét érintő vihar a tűzoltóinknak.

A nagy mennyiségű lezúduló csapadék összesen harmincnyolc alkalommal (32 műszaki mentés, 6 tűzeset) izzasztotta meg a megye hivatásos és önkéntes tűzoltó egységeit.

A beavatkozást igénylő események ingatlanok mélyebb pontjairól történő vízszívatással kapcsolatos teendőket, valamint faeltávolítási munkákat adtak a beavatkozó állománynak, melyeket minden esetben sikeresen felszámoltak egy-egy gépjárműfecskendő segítségével.

Leginkább Tolna, Fácánkert, Dunaszentgyörgy és Szedres környékét érintette az összesen tizenöt településen végigsöprő rendkívüli időjárás. Tolnán alagsorok, pincék telítődtek, Fácánkertben utcákat öntött el a víz és a mezőgazdasági területekről tört be a lakóingatlanok felé, Dunaszentgyörgyön a csapadékvíz tárolók telítődtek és Szedresen szintén lakóingatlanokba tört be a csapadék. Lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség.

A beavatkozások alkalmával a kiérkező hivatásos egységek számíthattak a helyi önkéntesekre, így Tolna ÖTE, Dunaszentgyörgy ÖTE, Gyönk ÖTE, Kurd ÖTE és Fadd ÖTE tevékenységére is.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close