full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Viharos hétvégének nézünk elébe Szekszárdon és környékén

Viharos hétvégének nézünk elébe Szekszárdon és környékén

2019.06.22. Szombaton még kánikulai meleg lesz, de vasárnap már csak 25 fok körül alakul a csúcshőmérséklet és jelentős mennyiségű csapadék eshet Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén szombat hajnalban 17-, napközben 31-, vasárnap hajnalban 18-, napközben 25 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján szombaton és vasárnap is mérsékelt légmozgásra lehet számítani. Az égbolt szombaton kissé és közepesen felhős, vasárnap borult, valamint erősen felhős lesz. Szombaton mintegy 8-, vasárnap közel 20 milliméter csapadék várható.

A fentieknek megfelelően az OMSZ szombatra két másodfokú figyelmeztető jelzést adott ki Tolna megye területére. Az egyik figyelmeztetést a heves zivatarok kialakulásának veszélye, a másikat a felhőszakadások veszélye miatt adták ki. Utóbbi értelmében rövid idő alatt akár 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Az OMSZ ugyancsak a zivatarok és a felhőszakadások veszélye miatt vasárnapra szintén kettő, de már csak elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki a megye területére.

Az előrejelzés alapján a jövő hét hétfőn hajnalban 16, napközben 24, kedd hajnalban 18, napközben 30, szerda hajnalban 20, napközben 32 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn 3-4 mm csapadék valószínű.

Országos előrejelzés

Szombaton több órára kisüt a nap, de sok helyen valószínű zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadásra, jégesőre is számítani kell. Zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-20, a legmagasabb hőmérséklet 24-30 fok között alakul.

Vasárnap kevesebb lesz a napsütés, és ismét sok helyen valószínű zápor, zivatar, akár felhőszakadással. A szél a Dunántúlon, az északi megyékben és zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet. A minimumhőmérséklet 14-20 fok között valószínű. A nappali maximumok 23-29 fok között alakulnak, Észak-Alföldön lesz a legmelegebb – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Retkes Tamás

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close