full screen background image
Keresés
2021 augusztus 1 - vasárnap
  • :
  • :

Világbajnoki érmes szekszárdi íjászokat köszöntött Ács Rezső

Világbajnoki érmes szekszárdi íjászokat köszöntött Ács Rezső

2018.09.19. Ács Rezső, Szekszárd polgármestere köszöntötte a város nevében szerda délután a Tolnai Tájak Íjász Egyesület (TTIE) tagjait, akik gyönyörű eredményt értek el az ausztriai Moosburgban szeptember 2. és 8. között megrendezett 3D íjász világbajnokságon.

A mintegy hatszáz íjász részvételével megrendezett versenyen – melyen különféle állatok élethű nagyságú modelljeire lőttek – az eddigi legjobb eredményét érte el az egyesület. A TTIE tagjai két világbajnoki aranyat, valamint egy ezüstérmet szereztek, emellett egy hatodik, egy hetedik és egy nyolcadik helyezést is elértek. Az egyesület hatfős csapattal utazott a világbajnokságra, közülük öten vettek részt a városháza polgármesteri tárgyalójában megtartott köszöntésen.

Mint Ács Rezső polgármester fogalmazott, a nagyszerű eredmény Szekszárd jó hírét öregbíti, emellett a sportvilág figyelmét is felhívta az egyesületre. Hozzátette, a város számára mindez fontos, ezért nem csak az eredményeket követik figyelemmel, de a lehetőségekhez mérten támogatást is igyekszik nyújtani a kiváló eredmények eléréséhez.

Kovács Gábor Zsigmond, Huszár-Háhner Erika és Huszár Zoltán. Fotó: Facebook.com

Huszár Zoltán, aki csigás kategóriában világbajnok lett elmondta, többnyire heti 2-3 alkalommal jár edzeni, de a versenyt megelőző egy hónapban minden nap a felkészülésről szólt. Mint megosztotta, élete egyik legnehezebb versenyén van túl, a küzdelem nagyon szoros volt, a győzelmet 98 százalékos teljesítménnyel sikerült elérnie. Bár sokan azt gondolják, hogy az íjászatban a fizikai megterhelés jelenti a legnagyobb kihívást, ám valójában a szellemi megterhelés a legnehezebb. Ugyanis ez a sport a koncentrációról szól. Hozzátette, aki az élvonalba szeretne tartozni, annak a legmodernebb íjakat kell használnia és rendszeresen részt kell vennie a különféle versenyeken, hogy fejlődhessen.

A világbajnok az egyesület nevében köszönetet mondott a városnak a támogatásért, mely véleménye szerint lényeges a sikerek eléréséhez. A TTIE-nek mintegy 35 tagja van, ebből öt gyermek, edzést heti két alkalommal tartanak a szekszárdi sporttelepen található pályán.

Eredmények

– Huszár Zoltán (csigás) 1. helyezett
– Kovács Gábor Zsigmond (olimpiai) 1. helyezett
– Huszár-Háhner Erika (csigás) 2. helyezett
– Nagy Attila (olimpiai) 6. helyezett
– Péterbencze István (bare bow) 7. helyezett
– Berényi Balázs (csigás) 8. helyezett

– Csigás Csapat 7. helyezett

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close