full screen background image
Keresés
2021 szeptember 17 - péntek
  • :
  • :

Világbajnoki ezüstérmet szerzett a szekszárdi Korsós Zsófia és Nagy Viktória Dél-Afrikában

Világbajnoki ezüstérmet szerzett a szekszárdi Korsós Zsófia és Nagy Viktória Dél-Afrikában

2017.09.09. Négy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyar válogatott tagjai a Dél-afrikai Pietermaritzburgban zajló maratoni kajak-kenu világbajnokság korosztályos versenyszámaiban pénteken.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint az U23-as férfi kenusok között Dóri Bence, az ifjúsági férfi kajak ketteseknél a Vékássy Levente, Varga Ádám, az ifjúsági női kajakozók mezőnyében pedig a Kőhalmi Emese, Bakó Olga páros győzött.

Utóbbi futamban a Szekszárdi Kajak-Kenu SE két versenyzője, Korsós Zsófia és Nagy Viktória duó második lett.

Az U23-as férfi kajak egyesek között Máthé Krisztián harmadikként ért célba. Az ifjúsági kenu párosoknál a Fejes Dániel, Simon Sebestyén kettős első lett, de ez a kevés induló miatt nem volt hivatalos vb-versenyszám.

A világverseny csütörtöki nyitónapján öt korosztályos számban végeztek az első helyen a magyarok, de a női ifjúsági kenusok eredménye sem számít hivatalosnak.

A képen Korsós Zsófia (b) és Nagy Viktória (j) 2016 októberében a Fritz Pincészetben, ahol az önkormányzat nevében Ács Rezső Polgármester annak alkalmából köszöntötte őket, hogy Németországban, Brandenburgban a maratoni kajak-kenu világbajnokságon ifjúsági leány párosok mezőnyében, K–2-ben (19 km) világbajnokok lettek. Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap

Kapcsolódó anyagok:
Világbajnok szekszárdi kajakozókat köszöntött a polgármester
Átadták a Szekszárd Edzője, a Szekszárd Sportolója és a Szekszárd Büszkesége díjakat

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close