full screen background image
Keresés
2019 június 5 - szerda
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Villámárvíz miatt négy embert kellett kimenteni Értényben

Villámárvíz miatt négy embert kellett kimenteni Értényben

2019.06.05. Négy embert – köztük egy gyereket, egy várandós és egy idős asszonyt – mentettek ki rendőrök és katasztrófavédők szerda délután Értényben, miután egy felhőszakadás nyomán kilépett a medréből a Jégveremi-árok.

Felhőszakadás volt Értény térségében szerdán a délutáni órákban, melynek következtében úgy megduzzadt a településen keresztül folyó patak, hogy kilépett a medréből és több lakóházat is veszélyeztetett – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A Tamási Rendőrkapitányság egyenruhásai a helyi lakosok és a katasztrófavédők segítségével egy traktorral bejutottak a veszélyeztetett területre, ahonnan négy személyt – köztük egy gyereket, egy várandós és egy idős asszonyt – mentettek ki, majd kísértek biztonságos helyre.

A helyszínen megjelent Értény község polgármestere Gómánné Szabó Zsuzsanna és Dr. Bognár Szilveszter ezredes a Tamási Rendőrkapitányság vezetője is, akik a helyszíni munkát koordinálták. A lakosságvédelmi intézkedéssel érintett személyek elszállásolásáról a polgármester gondoskodott.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint nagy mennyiségű csapadék hullott az Értényben húzódó Jégveremi-árok Somogy megyei vízgyűjtő területén, ezért a patak szerdán délután felduzzadt, kilépett a medréből és az értényi Szabadság utcában három lakóházat elzárt a településtől. A káresethez a tamási önkormányzati tűzoltók és a tamási önkéntes tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close