full screen background image
Keresés
2018 december 16 - vasárnap
  • :
  • :

Viszik a használt kocsikat, mint a cukrot

Viszik a használt kocsikat, mint a cukrot

2016.04.17. Az első negyedévben 146 ezer használt személygépkocsi cserélt gazdát belföldön, 17 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban – közölte a Használtautó.hu autós portál szerdán.

2018hirdetés

A portál adatai szerint a belföldön eladott használt autók átlagára is emelkedett, csaknem 1,8 millió forint volt az első három hónapban, a tavaly év eleji 1,5 millió forint körüli összeg után. A Magyarországon tulajdonost cserélt használt autók legnagyobb része, több mint 30 százaléka alsó-középkategóriás jármű volt. A kisautók adásvétele a forgalom csaknem 26, míg a felső-középkategóriás járműveké a 16 százalékát tette ki.

Márkák szerint továbbra is az Opel vezeti az adásvételek toplistáját, 100-ból 14 gazdát cserélő autó ehhez a márkához tartozott, ezt követte 10-10 százalékkal a Suzuki és a Volkswagen. A Ford részesedése 8, míg a Renault-é 7 százalék. Ez az öt márka tette ki az idei első negyedévben a teljes piaci forgalom felét.

Továbbra sem mutatja a kifulladás jeleit a használtautó-piacon csaknem három éve tartó emelkedés – idézi a közlemény Fodor Lászlót, a Használtautó.hu szakértőjét.

A belföldi használtautó-piac mindkét közvetett utánpótlási forrása bővült az első negyedévben, a több mint 32 ezer behozott használt autó 24 százalékkal haladta meg a tavaly ugyanebben az időszakban regisztrált értéket, az új autók eladása pedig több mint 15 százalékkal, csaknem 20 ezerre bővült az első három hónapban az egy évvel korábbihoz képest – mutatott rá a szakértő.

MTI
Read previous post:
Close