full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Vizsgálják a szülők felelősségét a baleset kapcsán

Vizsgálják a szülők felelősségét a baleset kapcsán

2020.04.28. A paksi rendőrök büntetőeljárást indítottak a hétvégén történt quados baleset miatt – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Mint arról korábban beszámoltunk, személyi sérüléses baleset történt 2020. április 26-án 16 óra 45 perckor a 6-os számú főúton Dunaföldvár térségében.

Egy 12 éves lány közlekedett egy quaddal egy mellékúton, amikor a főút kereszteződésében át akart hajtani a 6-os úton, de későn észlelte az ott haladó menetrendszerinti buszt, és kihajtott elé. A két jármű összeütközött, és a motor az út mellett levő árokba borult. A quadot vezető 12 éves lány nem viselt bukósisakot, az elsődleges adatok szerint könnyebben megsérült.

Az eset kapcsán a Paksi Rendőrkapitányságon büntetőeljárást indítottak járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök a nyomozás során vizsgálják a szülők büntetőjogi felelősségét is. Az egyenruhások több szabálysértést is megállapítottak, melyek miatt szintén feljelentést tettek. A rendőrök vizsgálják azt is, hogy a kijárási korlátozás szabályait megszegték-e.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close