full screen background image
Keresés
2021 május 14 - péntek
  • :
  • :

Vonat ütközött személyautóval, egy ember meghalt

Vonat ütközött személyautóval, egy ember meghalt

2017.03.18. Egy ember meghalt, amikor szombat délután vonattal ütközött egy személygépkocsi Keszőhidegkút közelében.

Egy személyszállító vonat, valamint egy személygépkocsi ütközött délután fél kettő körül egy földes út, valamint egy vasúti sínpár találkozásánál Keszőhidegkút és Gyönk között. A baleset következtében a személygépkocsi vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette. A rendőrség a baleset helyszínén szemlét tart, a vasúti forgalom a helyszínelés, valamint a műszaki mentés idején szünetel. A vonat utasait vonatpótló autóbusszal szállítják tovább – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az MTI információi szerint a balesetben a Budapestről Pécsre tartó Baranya InterCity ütközött a kocsival.  A vasúttársaság közleménye szerint a fénysorompó jól működött, amikor az autó a vonat elé hajtott. A mozdony mintegy 250 méteren át tolta és maga alá gyűrte a járművet, az ütközéstől a mozdony is meghibásodott.

A hírügynökség úgy tudja, hogy a vonatforgalom várhatóan az esti órákig szünetel a Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész állomás között. A baleset és az átszállások miatt a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon 20-30 perccel növekedhet a menetidő.

A katasztrófavédelem honlapján megjelent információ szerint az autó vezetője meghalt a balesetben, a vonaton tartózkodó több mint 130 utas egyike sem sérült meg– tájékoztatott az MTI.

Mint azt megírtuk, Tolna megyében a legutóbb mintegy három hete történt hasonló baleset, amikor  vonat elé hajtott egy autó a 6235-ös számú út, valamint a 46. számú vasútvonal kereszteződésében, Tengelic és Szedres között. Abban a balesetben egy ember súlyosan megsérült.

Fotó: Dubóczki Balázs Tamási ÖTP

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close