full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Vörösmarty Mihály emlékére szavaltak Bonyhádon

Vörösmarty Mihály emlékére szavaltak Bonyhádon

2016.12.03. A hagyományőrző Vörösmarty Mihály emlékére megrendezett megyei kollégiumi szavalóversenynek immáron 13. alkalommal adott otthont a bonyhádi Perczel kollégium – közölte a bonyhad.hu.

Az eseményre a szervezők nagy örömére idén is szép számmal érkeztek középiskolás diákok Bonyhádról, Gyönkről, Tamásiból, Szekszárdról és Dombóvárról. A családias hangulatú és vidám délelőttöt – ahol a költészeté és a szép verseké volt a főszerep – Sára Alexandra verse nyitotta, majd Kozáriné Seres Tünde kollégiumvezető köszöntötte a versmondókat, a zsűritagokat, a felkészítő tanárokat és a vendégeket.

A versenyzők első körben egy szabadon választott Vörösmarty Mihály verset, a másodikban pedig egy a számukra kedves és fontos költeményt szavaltak el. A 16 versmondó nagyszerű előadásában többek között Szabó Lőrinc, Ady Endre, Petőfi Sándor, József Attila, Törő Zsóka és Heltai Jenő költeményeit hallhatták a jelenlévők.

Eredmény
1. helyezett: Domján Dániel; I. Béla Gimnázium Kollégiuma, Szekszárd. Felkészítő tanára: Farkas Istvánné
2. helyezett: Bartholomai Patrícia: Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Kollégiuma, Bonyhád. Felkészítő tanára: Eckert Jánosné
3. helyezett: Katona Anna Tamara: I. Béla Gimnázium Kollégiuma, Szekszárd. Felkészítő tanára: Farkas Istvánné
Különdíjas: Bogdán Dávid: Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium, Kollégium Tamási. Felkészítő tanára: Matics Edina

Forrás: bonyhad.hu – Vizin Balázs. A szavalóversenyről bővebben a bonyhad.hu-n – kattintson!
Read previous post:
Close