full screen background image
Keresés
2021 május 14 - péntek
  • :
  • :

WinCE Budapest Wine Show: 17 pincészet a Szekszárdi borvidékről

WinCE Budapest Wine Show: 17 pincészet a Szekszárdi borvidékről

2017.03.14. Miguel Torres, Clovis Taittinger és a Roederer champagne-ház pincemestere is mesterkurzust tart a 8. VinCE Budapest Wine Show-n, melynek során számos különlegesség, többek között Donald Trump pincészetének borai lesznek kóstolhatók március 17. és 19. között a Corinthia Budapest Hotelben. A szekszárdi borvidéket tizenhét borászat képviseli a rendezvényen

A régió legnagyobb boreseményén pénteken szakmai napot tartanak, majd szombaton és vasárnap a borkedvelőket várják a több mint 160 kiállítót felvonultató sétáló kóstolóra, valamint a hazai és nemzetközi szakemberek által tartott mesterkurzusokra és workshopokra – közölték az MTI-vel a szervezők.

Mint emlékeztettek, a VinCE hagyományosan nagy hangsúlyt helyez a vezető champagne-házak bemutatására. Az idei év egyik vendége a Roederer, melynek mesterkurzusán maga a pincemester, Jean-Baptiste Lécaillon mutat be hét tételt, köztük egy valódi ritkaságot: az 1993-as Brut Vintage Roederert magnum palackból, valamint a ház csúcspezsgőjét, a szinte megfizethetetlen árú Cristalt.

A Taittingert Clovis Taittinger exportigazgató képviseli a pincészet mesterkurzusán, az öt kóstolható pezsgő között lesz egy jeroboám – azaz 3 literes – palackban érlelt rosé tétel is.

A Szekszárdi borvidékről összesen tizenhét borászat lesz jelen az idei VinCE-n. A vincebudapest.hu oldal információi alapján a látogatók Szekszárdról, a Bodri Pincészet, az Eszterbauer Borászat, a Fritz Borház, a Heimann Családi Birtok, a Lajvér Borház, a Mészáros Pál Borház és Pince, a Németh János Pincészet, a Pastor Pince, a Sárosdi Pince, a Schieber Pincészet, a Sebestyén Pince, a Szeleshát Szőlőbirtok, a Szent Gaál Kastély és Borház, a Takler Borbirtok, illetve a Tüske Pince, és a Twickel Szőlőbirtok, valamint a Vida Családi Borbirtok borait kóstolhatják meg.

A szervezőknek hét év munkájába került Budapestre csábítani a világ egyik legelismertebb bortermelőjét, Miguel Torrest. A számtalan díjjal kitüntetett spanyol sztárborász valóságos borbirodalom feje: három ország hét borvidékén összesen 2432 hektáron gazdálkodik, Budapesten pedig nyolc borát mutatja be a közönségnek.

Az Elnökök és uralkodók borai című masterclass nem a borszakma, hanem a politika vezető alakjainak kedvenc tételeit sorakoztatja fel, bemutatva az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump virginiai birtokának egyik borát is. A kurzuson megkóstolható többek között az a champagne, amellyel Marilyn Monroe és Kennedy elnök koccintottak randevúik során, és az bor is, amellyel Harry herceg itta le magát a magyar határ szomszédságában.

A szőlőfajtákkal kapcsolatos genetikai kutatások néha meglepő eredményeket hoznak; a téma egyik legismertebb kutatója, José Vouillamoz most hungarikum szőlőfajták külföldi rokonairól tart előadást, Darrel Joseph az amforában érlelt borok világába vezeti be a közönséget, grúz, magyar, osztrák, horvát, szlovén és olasz tételeken keresztül, de lesz olyan mesterkurzus, melynek során 1956-os tokaji aszút és olyan is, amelyen 1983-as portóit lehet majd kóstolni.

A VinCE Budapest részletes programja és kiállítói listája a vincebudapest.hu honlapon érhető el.

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close