full screen background image
Keresés
2020 november 25 - szerda
  • :
  • :

X. Borok és Húrok Fesztivál: igényes zenék és kiváló borok

X. Borok és Húrok Fesztivál: igényes zenék és kiváló borok

2017.06.11. Igényes, Szekszárdon csak ritkán hallható zenéket és helyi költők verseit hallhatták a vendégek, miközben finom szekszárdi borokat kóstolhattak szombaton a Vármegyeháza udvarán, a X. Borok és Húrok Fesztiválon.

A rendezvényre a középkori zenét játszó Szelindek együttes tagjai csábították muzsikájukkal a vendégeket a Garay térről indulva a Vármegyeháza udvarára. A résztvevőket Máté István önkormányzati képviselő köszöntötte. Elmondta, a Borok és Húrok Fesztivál hiánypótló rendezvény Szekszárdon. A rendezvényre a szervező Szekszárdi Gitárkvartett olyan együtteseket hív meg, melyek olyan zenéket játszanak, amiket rajtuk kívül csak kevesen, vagy senki más. A szervezők ezzel hozzájárulnak az érdeklődők zenei műveltségnek gyarapításához – tette hozzá.

Homonnai András és Barsy Laura flamenco előadása. Fotó: Kadarka.net

Decsi-Kiss András, a szervező Szekszárdi Gitárkvartett tagja kérdésünkre elmondta, a fesztivál gondolata az együttes próbái közben fogant meg. Mint mondta, a zenélés, és zenehallgatás remekül összepasszol a kulturált borfogyasztással, innen jött az ötlet. Hozzátette, a 2008-ban indult rendezvénysorozat 2010-ben a Pécs Európa Kulturális Fővárosa programsorozat társrendezvénye volt 2010-ben. Elmondta azt is, fontosnak tartják, hogy évről évre más és más fellépőket hívjanak meg.

A X. Borok és Húrok Fesztiválon flamenco gitáron játszott Homonnai András, flamenco táncot mutatott be Barsy Laura. A vendégek az előadást vastapssal jutalmazták. A rendezvény látogatói a Szekszárdi Gitárkvartett világzenei előadását, a Csürrentő Együttes moldvai csángó és magyar népzenei koncertjét, illetve a Szelindek Együttes középkori, arab és török zenei koncertjét, valamint a Rakéta Presszó rockabilly koncertjét is hallhatták.

Körtánc. Fotó: Kadarka.net

A Szelindek Együttes tagjai kiváló érzékkel vonták be az előadásba a hallgatóságot, akiket egy középkori török és egy magyar táncra is megtanítottak.

Szekszárdi borokkal és borbemutatóval is várták a vendégeket, akik kóstolás közben szekszárdi költők tollából származó verseket hallhattak. Verset mondott Rubányi Anita és Dicső Zsolt, a borokat Módos Gergő és Komjáthi Tamás mutatta be.

A képgalériát a videofelvételek alatt találja – görgessen lejjebb!

Fotó/videó: Kadarka.net
Read previous post:
Close