full screen background image
Keresés
2021 május 5 - szerda
  • :
  • :

XX. Bakancsos Atom Kupa: Bátaapátiba gyűlnek a természetjárók

XX. Bakancsos Atom Kupa: Bátaapátiba gyűlnek a természetjárók

2017.03.22. A Geresdi-dombságban, Bátaapáti térségében rendezik meg a XX. Bakancsos Atom Kupa Gyalogos Természetjáró Tájékozódási Túraversenyt, az Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság első fordulóját szombaton.

A verseny célja a túraversenyzés népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása azoknak a természetjáróknak, akik eme szabadidős elfoglaltságra érdeklődést mutatnak. További cél az országos bajnoki kategóriák mellett a versenyzés megismertetése a fiatal turistákkal és a kíváncsi kezdő felnőttekkel, családokkal.

A rendezvény szervezője a Demeter Egyesület és az Atomerőmű SE Természetjáró Szakosztálya.

A 2-6 fős csapaték részére megszervezett túraversenyt több nehézségi kategóriában rendezik meg úgy, hogy azon a kisgyermekes családoktól kezdve a rutinos indulókig bárki részt vehet. A „Családi” mellett lesz „Kincskereső” és „Kiránduló” kategória is. A legegyszerűbben teljesíthető családi kategória útvonala kevesebb mint 3 kilométer és a szintemelkedés pedig mintegy 200 méter. A legnehezebb útvonalon 500 méteres szintemelkedés és mintegy 8 kilométer hosszú túra várja az indulókat.A

Az időre zajló verseny résztvevőit tájékozódási feladatokkal nehezített versenypályák, ellenőrzőpontok és elméleti kérdések is várják majd.

A versenyben való részvételhez kötelező a tájoló, íróeszköz, óra, elsősegély csomag, illetve a magasabb kategóriákban a körző, illetve a vonalzó megléte is. Emellett minden kategóriában ajánlott a Szekszárdi-dombság turistatérkép. A „Kiránduló” kategóriában a Szekszárdi-dombság turistatérkép használata is kötelező.

A verseny időpontja: 2017. március 25. (szombat).  Találkozó, rajt: Bátaapáti, Petőfi utca, Közösségi ház (TEIT ház). Az első rajt 8 órakor, az utolsó 10 óra 30 perckor lesz.

Kategóriánként az első, második és harmadik helyezést elért csapatok egyedi tervezésű érem és oklevél díjazásban részesülnek. Minden kategória első helyezett csapata véglegesen elnyeri a kategóriájának megfelelő egyedi készítésű kupát. Emellett a versenyen induló minden résztvevő megkapja a verseny jelvényét.

Érdeklődni telefonon: +36 20 431 81 12, +36 20 314 46 50

A verseny részletes kiírását a további információkkal itt találja – kattintson!