full screen background image
Keresés
2022 január 17 - hétfő
  • :
  • :

Zárható „szeméttárolókat” telepítenének a szekszárdi társasházaknál

Zárható „szeméttárolókat” telepítenének a szekszárdi társasházaknál

2019.10.11. Zárható, időtálló és még tetszetős is – hulladékgyűjtő edények elhelyezésére szolgáló egységes tárolókat telepítene az önkormányzat a szekszárdi társasházaknál. Az első ilyen tárolót a Kölcsey lakótelepnél helyezték el.

Ács Rezső polgármester csütörtökön a helyszínen elmondta, sokszor látni, hogy szinte kibukik a szemét a gyűjtőedényekből. Hozzátette, gyakori eset, hogy olyanok helyeznek el szemetet az edényekben, akik nem is az adott társasháznál laknak. Emellett az edények tartalmát gyakran guberálók túrják szét. Mindez pedig se nem szép, se nem higiénikus.

A hulladékgyűjtő edények elhelyezésére szolgáló építmény célja, hogy a gyűjtőedényekhez csak azok férjenek hozzá, akiknek van érvényes előfizetői szerződésük az Alisca Terra hulladékgazdálkodási szolgáltatóval. A rendszert a társasházi lakóközösségekkel közösen minden társasháznál szeretnék megvalósítani – tudatta Ács Rezső. A polgármester elmondta, így olyan egységes rendszer alakulna ki, mely a városképi, esztétikai szempontokat figyelembe véve is tetszetős.

Hozzátette, a fa bár tetszetős, sajnos nem tartós, így fém tárolórendszert terveztek, mely nem igényel gyakori kezelést. A polgármester tudatta, a következő ilyen tárolót a Kiskorzó téren alakítják ki.

Dr. Haag Éva alpolgármester elmondta, a Kölcsey utca 3-4. szám alatti társasház lakói örültek a tárolónak, hiszen régi gond, hogy a környező üzletekből a társasházi gyűjtőedényekbe vitték a hulladékot.

Ácsné Oláh Gabriella, a társasház közös képviselője arról szólt, hogy napi szinten fordul elő, hogy idegenek dobnak szemetet a házhoz tartozó edényekbe. A kukákat lezárták, ám még így is sokszor kerültek azok mellé szemeteszsákok, melyeket aztán állatok túrtak szét. Hozzátette, mindenkinek szüksége lenne szerződésre és jó volna, ha az emberek eljutnának odáig, hogy a saját kukájukat használnák.

Rohn Péter, a tervező és gyártó szekszárdi Metmark Kft. munkatársa elmondta, az építmény váza szénacélból készült, felületkezelése pedig időtálló. Tudatta, amellett, hogy esztétikus tároló tervezésére és gyártására törekedtek, céljuk az volt, hogy olyan rendszert alkossanak, mely évtizedekig használható marad.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close