full screen background image
Keresés
2019 augusztus 7 - szerda
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Átfogó program indul a zártkerti ingatlanok megújításáért

Átfogó program indul a zártkerti ingatlanok megújításáért

2017.09.03. Átfogó program indul a zártkerti ingatlanok megújításáért, a programban 2 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatásra lehet pályázni – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel.

A tárca már harmadik alkalommal hirdeti meg a zártkertek, elhagyott, elvadult gyümölcsösök, szőlőskertek megújítását támogató országos programját.
Az ingatlan-nyilvántartásban zártkertként kezelt területek mezőgazdasági hasznosítását elősegítő átfogó infrastrukturális fejlesztésére az önkormányzatok vagy önkormányzati konzorciumok pályázhatnak, projektenként mintegy 10 millió forint értékben, így a program eredményeképpen várhatóan mintegy 200 település jut fejlesztési forráshoz – közölték.

A programban való részvételhez önerőre nincs szükség, a pénzből a zártkertekhez vezető utak járhatóvá tételét, a vízvételi és áramvételi lehetőségek biztosítását, valamint vadvédelmi kerítések telepítését lehet megvalósítani. A programot várhatóan az év végéig hirdetik meg.

A már három éve működő kísérleti zártkerti mintaprogramban a szakemberek azt tapasztalták, hogy az elhanyagolt zártkerti területeken célzott beavatkozással újraindulhat a zöldség- és gyümölcstermesztés – olvasható a közleményben.

Hozzátették, hogy Magyarországon mintegy 200 ezer hektárnyi területen több mint 1 millió zártkerti ingatlan található, ezek nagy része elvadult, főként kézimunkával művelhető, apróparcellás szőlő- és gyümölcsterület.

A képen a szekszárdi Bakta. Illusztráció: Kadarka.net

MTI


ElőzőAz eddigi legnagyobb „tengeri sárkány” maradványait fedezték fel KövetkezőSzekszárdon nyitotta meg első szupermarketjét az Auchan


Read previous post:
Szekszárdon nyitotta meg első szupermarketjét az Auchan

2017.09.02....

Felavatták az Auchan áruházat Szekszárdon

2017.09.02....

Close