full screen background image
Keresés
2019 december 31 - kedd
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Zsikó Zoltán vezetheti a szekszárdi rendezvényeket szervező új társaságot

Zsikó Zoltán vezetheti a szekszárdi rendezvényeket szervező új társaságot

2017.06.22. A szekszárdi rendezvények még hatékonyabb szervezése érdekében alapít új gazdasági társaságot az önkormányzat – döntött csütörtöki ülésén a Közgyűlés. A Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató Kft. ügyvezetője a közismert Zsikó Zoltán lesz.

A közművelődési és kulturális tevékenység önkormányzati feladatainak ellátása céljából létrehozandó társaság teljes egészében önkormányzati tulajdonban áll majd majd. Ács Rezső (Fidesz) polgármester a Közgyűlésen elmondta, a társaság feladata a városi rendezvények szervezése, az azokkal kapcsolatos ügyek intézése lesz. Mint részletezte, a városi rendezvények szervezése a Babits Mihály Kulturális Központ intézményi keretein belül nehézkes. A társaság alapítását az is indokolja, hogy a Modern Városok Programban komoly turisztikai fejlesztések várhatók.

Mint azt már megírtuk, az önkormányzat egyik célja, hogy a város egyfajta konferenciaközponttá váljon.

Mint azt Ács Rezső tudatta, a Babits Mihály Kulturális Központ tapasztalt szakemberekkel rendelkezik a rendezvényszervezés terén, és az ott dolgozók tudására ezután is számítanak majd. Ám mint hangsúlyozta, a Modern Városok Programban megvalósuló fejlesztések nyomán egy profi csapatra van szükség, ezekhez egy „más szemléletű”, professzionális gazdálkodással működő társaság kell.

Rácz Zoltán (MSZP) ezzel kapcsolatosan arról kérdezte Ács Rezsőt, hogy miért nem a meglévő, hasonló tevékenységet végző Szekszárdi Turisztikai Nkft. kapja ezt a feladatot. Ugyancsak elmondta, szerinte két ilyen szervezet párhuzamos működése felesleges.

Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap

Ács Rezső tudatta, a 10 éve működő önkormányzati társaságnak az elmúlt években sem létszám, sem más egyéb területen nem sikerült előre lépnie. Hangsúlyozta, a Szekszárdi Turisztikai Nkft-nél mindössze négyen dolgoznak, míg az új társaság nagyobb létszámmal működik majd, valamint, hogy „minőségi szakemberekre” van szükség. Az is elmondta, hogy a két társaság a jövőben nem párhuzamosan működik majd, valamint, hogy a Szekszárdi Turisztikai Nkft. munkatársainak munkájára is számítanak. Ugyancsak hangsúlyozta, a létrejövő társaság hatékonyabban tud majd tevékenykedni a rendezvényszervezés területén.

Ács Rezső a Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének Zsikó Zoltánt javasolta.

A szekszárdi születésű, alsónyéki származású Zsikó Zoltán elmondta, a kultúra gyermekkora óta szerves részét képezi az életének. Az érettségi vizsgát a székesfehérvári konzervatóriumban szerezte meg, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett előadóművész-tanári diplomát, emellett alapítója a Zsikó Zenekarnak, mely Európa számos pontján adott már nagyszabású koncertet, de New Yorkban, az ENSZ palotában is koncerteztek már.

Jelenleg a Budapesti Várkert Bazár kulturális igazgatóságának dolgozik mint kulturális menedzser. Feladatai közé tartozik a Várkert Bazár programjainak szervezése, valamint a Miniszterelnökséggel, az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a fővárossal való kapcsolat kialakítása, illetve a Budavári Palota és a Citadella teljes területgazdálkodása.

Mezei László (MSZP) szekszárdi terveire vonatkozó kérdésére megosztotta, szerinte jó ötlet lenne egy nyári színház elindítása a Béla király téren, illetve egy jótékony célt szolgáló közös nagy városi farsang elindítása, együttműködve a civil szervezetekkel.

A Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató Kft. felügyelőbizottságának tagjai Csillagné Szánthó Polixéna (Fidesz), Zaják Rita (Együtt-PM) és Gyurkovics János (Fidesz) képviselő lesz.

A társaság alapítására vonatkozó határozati javaslatot kilenc igen szavazattal, nulla tartózkodás és két nem voks mellett szavazták meg. Nemmel az MSZP-s Rácz Zoltán és Mezei László szavazott.

A vezetőképen a Pünkösdi Hal- és Vadünnep. Fotó: Babits Mihály Kulturális Központ