full screen background image
Keresés
2022 január 17 - hétfő
  • :
  • :

Zsolnay porcelánt és aranyat lopott egy trükkös tolvaj Tolnán

Zsolnay porcelánt és aranyat lopott egy trükkös tolvaj Tolnán

2016.10.24. Trükkös tolvaj vert át és lopott meg egy idős asszonyt a múlt hét pénteken Tolnán.

Egy 62 éves tolnai asszony feljelentést tett a rendőrségen, mert október 21-én pénteken 9 óra körül a házánál megjelent egy férfi, aki önmagát villanyszerelőnek adta ki. A férfi az asszony figyelmetlenségét kihasználva zsolnai porcelánokat és tört aranyat lopott el, majd távozott a helyszínről – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A Szekszárdi Rendőrkapitányság a történtek miatt eljárást indított lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy mielőtt igénybe vesznek egy bizonyos szolgáltatást, győződjenek meg a szolgáltatást felkínáló személy megbízhatóságáról. Kérjék el az engedélyüket, vagy a tevékenységükre jogosító okmányaikat. Kérjenek referenciát, de szerencsésebb, ha a településükön ismert szakembereket bízzák meg a munka elvégzésével.

A szolgáltatás részleteit tisztázzák előre, térjenek ki minden részletre, rögzítsék írásos formában is, az árat is foglalják bele. Megfelelő szakértelem hiányában kérjenek segítséget hozzátartozóiktól, vagy ismerőseiktől. Amennyiben a megállapodásban foglaltaktól eltérnek, hívják fel a szolgáltató figyelmét a megállapodásuk tartalmára.

Amennyiben mégis áldozattá válnak, tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számán.

* A kép illusztráció