full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

117 millió forint közösségkovácsoló szekszárdi rendezvényekre

117 millió forint közösségkovácsoló szekszárdi rendezvényekre

2019.09.11. Tizenhét szekszárdi pályázó összesen 117 millió forint támogatást nyert – közösségkovácsoló – kulturális- és sportesemények megvalósítására.

Tizenhét – rendezvények, kulturális események szervezésével – kapcsolatos szekszárdi pályázatot bírált el pozitívan a Pénzügyminisztérium a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 7.1.1.-es pályázati kiírásában. A pályázók – többségében civil szervezetek – a támogatásnak köszönhetően különböző kulturális- és sporteseménynek megszervezésével járulnak hozzá a rendezvények körének, színvonalának emeléséhez – mondta el Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a témáról szerda délelőtt megtartott sajtótájékoztatón. Kiemelte, a támogatás révén családok részére szerveződnek olyan programok, melyek gyermekek, szülők és nagyszülők számára kínálnak lehetőséget közös időtöltésre.

A programok megvalósítására összesen 117 millió forint támogatást nyert el a 17 pályázó. Az elnyert támogatások 2 és 20 millió forint között mozognak. A programokat 2019 vége és 2021 eleje között valósítják meg.

Az egyik ilyen program például az október 1-jén megrendezendő Szent Mihály-napi Bátorságpróba lesz, melynek alkalmával egy mini kalandparkot állítanak fel gyermekeknek a Prométheusz parkban.

Ács Rezső megjegyezte, a pályázat másik részként jön létre az úgynevezett generációk parkja, melyben olyan közparkot alakítanak ki, ahol a kisgyermekes családoktól kezdve az idősebbekig mindenki talál majd kikapcsolódási lehetőséget. Hozzátette, ugyancsak a pályázat egy másik részének köszönhetően zajlik a Mészöly-tanya felújítása.

Dr. Haag Éva alpolgármester, a „pályázat ügygazdája” elmondta, a támogatásra ítélt pályázatok színes palettán mozognak. A sport- és kulturális programok mellett a fogyatékkal élők számára is tartanak programokat, melyek közül néhány már lezajlott, de a többség még hátravan. A programok között lesznek egy alkalmas és több részből álló sorozatok is. Az alpolgármester szavai szerint olyan közösségkovácsoló programok valósulnak meg, melyek több ezer ember számára kínálnak időtöltést.

Fotó: Kadarka.net


ElőzőNAV: új dohánygyártmányok a hazai piacon KövetkezőSzoros mérkőzésen győzött a KSC Szekszárd az orosz Jenyiszej ellen


Read previous post:
Szoros mérkőzésen győzött a KSC Szekszárd az orosz Jenyiszej ellen

2019.09.11....

A vegán és a vegetáriánus étrend a stroke nagyobb kockázatával járhat együtt

2019.09.11....

Close