full screen background image
Keresés
2021 június 21 - hétfő
  • :
  • :

Magyar Ének c. énekeskönyv és a könyv ihlette film bemutatója – Beszélgetés Béres Józseffel és Béres Klárával

Magyar Ének c. énekeskönyv és a könyv ihlette film bemutatója – Beszélgetés Béres Józseffel és Béres Klárával

2019. november 19. (kedd) 18:00
7100 Szekszárd, Szent I. tér 10. – Babits Mihály Kulturális Központ, Csatár terem

program, filmbemutató, beszélgetés

A film Béres Józsefet kíséri el útján, vele együtt éljük át találkozásait erdélyi „adatközlőkkel”, idős parasztemberekkel és a népzene, illetve egyházzene legjelentősebb kutatóival, Kallós Zoltánnal, Almási Istvánnal, Bereczky Jánossal, Bubnó Tamással és Dombóvári Jánossal, s jutunk el a fiatalok, az újra élő hagyományok erőt adó, örömteli világba.

| Összefoglaló | „Ez a daloskönyv azért született, hogy elvigye a családokba, baráti társaságokba, közösségekbe az éneklés csodálatos örömét. A válogatás szép magyar énekeinkből: gyermekdalokból, népdalainkból, népies és zeneszerzői dalokból, görög- és római katolikus, illetve protestáns egyházi énekekből ölel fel egy csokorra valót.

Szándékom a legkülönfélébb alkalmakkor jól használható, gyakorlatias, széles forrásból merítő, igényes és színes énekeskönyv összeállítása volt. A dalszövegek mellett jól énekelhető hangnemben írott kottákat találunk, az énekeket hiteles, megbízható adatok és érdekes magyarázatok egészítik ki. A könyv a dalok címét és a magyarázatokat angolul is tartalmazza.

Hiszem, hogy gazdag nemzeti zenekincsünk e darabkája minden hazánkfia számára éppúgy tárháza lehet a hasznos ismereteknek, mint forrása erőnek, jókedvnek, örömnek és szeretetnek. Kívánom, hogy minél többen megtapasztalják!”  BÉRES JÓZSEF

Információ: A Szép magyar ének könyvek, az első kötet hangzóanyagát tartalmazó CD, valamint a film DVD-változata a helyszínen megvásárolhatóak.

A belépés díjtalan!

Plakát: BMKK
Read previous post:
Close