full screen background image
Keresés
2021 november 20 - szombat
  • :
  • :

Meghívó: GAZDAFILMEK ÉJSZAKÁJA – Filmbemutató és beszélgetés Sárosdi Judittal és Róberttel

Meghívó: GAZDAFILMEK ÉJSZAKÁJA – Filmbemutató és beszélgetés Sárosdi Judittal és Róberttel

2017. december 02. (szombat) 17:00
7100 Szekszárd, Szent I. tér 10. – Babits Mihály Kulturális Központ

program, előadás

A SZERETEK GAZDA LENNI, AZ IS SZERETNÉK MARADNI művészeti együttműködés keretében Antje Schiffers képzőművész és Erdődi Katalin kurátor három gazdával dolgoztak együtt Magyarországon: Szekszárdon a szőlő- és borgazdálkodással foglalkozó Sárosdi Judittal és Róberttel, Nagykamaráson Sallai János dinnyetermelővel, és Körösszegapátiban Kovács Orsolya libatenyésztővel. Antje Schiffers csereüzletet kínált a gazdáknak: míg ő egy olajfestményt készített a gazdaságról, vagy a tanyáról, a gazdákat arra kérte, hogy forgassanak kisfilmet, melyben beszélnek a gazdálkodásról és bemutatják munkájukat.

A GAZDAFILMEK ÉJSZAKÁJA keretében az egyhetes együttműködések során készült filmeket ünnepeljük, melyek a különböző ágazatokban és régiókban dolgozó gazdák mindennapjaiba adnak betekintést. Sárosdi Judittal és Róberttel a szőlőszüret utolsó hajráján, a családi pincészetük dolgos, a borkészítésen túl borkóstolókkal és vendéglátással teljes működésén osztozhatunk. Sallai Jánossal a dinnyeszezon feszültséggel teli napjait élhetjük át, a felvásárlási ár alakulásától a budapesti nagybanira való utazásig, míg Kovács Orsolya és fia, Monok Sándor közösen készített filmjükben a libanevelés nagy gondosságot és szakértelmet igénylő munkájáról számolnak be.

A Magyarországon készült filmek bemutatója mellett más európai és afrikai országokban készített gazdafilmeket is vetítünk Antje Schiffers gyűjteményéből. Közönség választ: a látogatók döntik majd el, hogy melyik országra, régióra és gazdára kíváncsiak, például a dél-afrikai borász, a macedón juhász és sajtkészítő, vagy az egykori romániai téesz dolgozók által készített filmeket szeretnék megnézni. A külföldi filmeket eredeti nyelven vetítjük, magyar tolmácsolással.

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK! A program ingyenes. Részvételi szándékát kérjük november 30-ig jelezze: info@sarosdi.hu

A SZERETEK GAZDA LENNI, AZ IS SZERETNÉK MARADNI program a budapesti Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum nemzetközi CAPP Nemzetközi Művészeti Együttműködés Programjának részeként valósul meg, amely a közösségi együttműködésen alapuló művészeti munkákat támogatja.
További támogatók: Kreatív Európa Program – Európai Unió, Nemzeti Kulturális Alap, Erste Alapítvány, ifa – Institut für Auslandsbeziehungen.
Partner: Babits Mihály Kulturális Központ

www.szeretekgazdalenni.net
Read previous post:
Close