full screen background image
Keresés
2021 június 25 - péntek
  • :
  • :

Négyszáz versenyző a paksi Tűzkakason

Négyszáz versenyző a paksi Tűzkakason

2019.07.29. Két nap, huszonhat csapat, négyszáz versenyző, hetvenegy mérkőzés. A Miskolci HTP csapata vitte el a Tűzkakas vándorkupáját a hétvégén, miután 3:2–re megverték az Ózdi csapatot a döntőben.

Huszonnegyedik alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesület és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület a Tűzkakas Országos Strandfoci Bajnokságot, melynek a hagyományoknak megfelelően a Paksi Ürgemezei Strand adott otthont.

Az időjárás ezúttal is kedvezett a versenyzőknek és az őket kísérő családtagoknak, bár az idén nem a kánikulával kellett megküzdeni. A vihar végül elkerülte Paksot, a nap viszont csak rövid időre bújt elő a felhőtakaró mögül. Szerencsére ez azonban sem a versenyzők, sem a szurkolók kedvét nem szegte.

A szombati selejtezőket követően vasárnap már egyenes kieséses rendszerben zajlottak a mérkőzések. A legjobb négybe ugyanazok a csapatok kerültek, akik tavaly, csak a sorrend módosult. Az elődöntők során is kemény küzdelmek folytak, a tavalyi győztes pécsieknek azonban nem sikerült felülkerekedniük az ózdiakon, a 2:1-re elvesztett mérkőzés után már csak a harmadik helyért játszhattak a Kiskunhalassal, de 2:0-ra elvéreztek ellenük, így kitartó küzdelmük ellenére lecsúsztak a dobogóról. A Kiskunhalas – Miskolc mérkőzésnek 1:3 lett a végeredménye, így előbbiek a dobogó harmadik fokára állhattak fel, és ezzel eldőlt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye viszi a pálmát az idei Tűzkakason.

A mindent eldöntő utolsó meccset Miskolc és Ózd csapata játszotta, melyből előbbiek kerültek ki győztesen. A rendkívül izgalmas meccsen ötször akadt hálóba a labda, háromszor a miskolciaknak, kétszer az ózdiaknak sikerült betalálniuk.

A különleges teljesítményeket ezúttal is díjazták. A gólkirály Tóth István, a Jászberényi Öregfiúk játékosa lett kilenc rúgott góllal. A legjobb kapusnak 2018 után ismét az ózdi Csák László bizonyult, a legjobb mezőnyjátékos a pécsi Kis-Varga Attila lett, míg a legsportszerűbb csapatnak a Kiskunhalasi HTP-t választották. A legjobb paksi játékos címet Hahn János nyerte el.

A legjobban szereplő Tolna megyei csapat a dombóvári lett, akiknek az ötödik helyig sikerült felküzdeniük magukat. A paksiak a kilencedik helyen végeztek, a szekszárdiaknak viszont sajnos a csoportmérkőzések során el kellett búcsúzniuk a mezőnytől.

A huszonnegyedik Tűzkakas végső sorrendje:

1. Miskolc HTP
2. Ózd HTP
3. Kiskunhalas HTP
4. Pécs HTP

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close