full screen background image
Keresés
2018 december 16 - vasárnap
  • :
  • :

Pünkösdi Hal- és Vad Ünnep – szombati programok

Pünkösdi Hal- és Vad Ünnep – szombati programok

2016. május 14. (szombat) 18:00 – 2016. május 15. (vasárnap) 02:00
Szekszárd – Béla király tér; Szent István tér;  Babits Mihály Kulturálsi Központ – Színházterem

2018hirdetés

NAPI PROGRAM – 2016. május 14. (szombat)

• 10:00 Ördöngős Jankó – GrimaskSzínház – Béla király tér
„Vigyázz mit kívánsz, mert beteljesedik!” – Humorosan átszőtt történet a végtelen erdőről, és a még végtelenebb butaságról, valamint az ördöggel való cimborálásról. De hogy kerül a király lánya a pokolba? Van-e menekvés az ördögi pereputtytól? És egyáltalán, ki az a Jankó? Mindez kiderül a magyar népmese vidám, szórakoztató, „GRIMAS-osan” interaktív feldolgozásából.

• 11:00 Fourtissimo Gyermekműsor – Találkozás a Jégvarázs szereplőivel – Béla király tér
A Jégvarázs szereplőivel Elza hercegnővel és húgával, Annával jutnak el a gyerekek a hangszerek csodálatos világába. Ismert rajzfilmslágerek, magyar népdalok, gyermekversek zenés feldolgozásai szerepelnek a műsorban (Jégvarázs: Legyen hó, Szófia Hercegnő; Micimackó, Angry birds, Vuk, Érik a szőlő, Bóbita…stb.)

• 11:00 – 18:00  Játékos Tudomány – Gyerekjátszó – Béla király tér (Eső esetén: Vármegyeháza)
– Érdekes jelenségeket bemutató eszközök;
– ügyességet, gyorsaságot próbára tevő játékok;
– népi játékok;
– ördöglakatok és logikai játékok;
– otthon elkészíthető kísérletek, és bemutatója;
– zsonglőr sarok;
– nemzetek játékai.

• 13:00 – Béla király tér
– Iberican Táncegyesület
– PTE IGY Gyakorlóiskola AMI és Gyakorlóóvoda Táncművészeti Tagozat
– Holiday Akrobatikus R’N’R Sporttánc Egyesület
– Dolce Dance Szekszárd

• 15:30 Ifjúsági Fúvószenekar – Béla király tér
A zenekar 1988-ban alakult Thész László, a Liszt Ferenc Zeneiskola akkori igazgatója indíttatására. Zenekarunk elsődleges feladata a fiatalok zeneszeretetre való nevelése, a város zenei együtteseinek utánpótlás biztosítása.

• 16:30 Fourtissimo & Éliás Gyula koncert – Béla király tér
A Fourtissimo zenekart a Kuna testvérek alapították több, mint 20 évvel ezelőtt. Kuna Vali Magyarország legkülönlegesebb énekesnője, gyönyörű hangjával, csodálatos megjelenésével és érzéki trombitajátékával teszi emlékezetessé, egyedivé az Együttest. Éliás Gyula Gundel művészeti díjas, Artisjus-díjas előadóművész számos területen bizonyította, hogy Magyarország élvonalában a helye. Közös együttműködésük sikeresnek bizonyult, a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon előadott Run To You című számuk a legjobb tizennyolc dal között végzett. Ez a három-négy perc nem lehet elég ebből az igényes és látványos produkcióból.

• 18:00 Nemzeti Bor Maraton – Borvidék szépe eredményhirdetés – Szent István tér

• 18:30 Szekszárd Junior Stars Big Band – Béla király tér

• 19:00 Somnakaj Gypsy musical – Babits Mihály Kulturális Központ, Színházterem
A cselekmény egy létező, Alsószentlélek településen játszódik. Egy roma lány, Somnakaj meséli el családja és saját történetét. Sorsának állomásai elevenednek meg, reális képet festve a cigányságról. A lány, családja ellenkezése ellenére elindul szerencsét próbálni a fővárosba. Példát mutat arra, hogy a hovatartozás vállalása mellett is megvalósítható a tanulás általi kitörés. A koncertet a romákra jellemző sokszínűség és kirobbanó érzelmi gazdagság jellemzi. A különböző kulturális közegekből, színterekről érkező alkotók, előadók jól tükrözik a roma kultúra sokszínűségét. A darab sorra veszi azokat az érintkezési pontokat, ahol a kulturális befogadás társadalmi attitűdje gazdag kölcsönhatásokat eredményez. A fellépők itthon és világszerte elismert énekesek, zenészek. Közös vonásuk, hogy fáradhatatlanul keresik a zenei fúzió lehetőségét és a zenei hagyományokat a kortárs művészet szerves részeként értelmez. Az előadás koncert és színház, tánc és irodalom, tradicionális képzőművészet, hagyományőrzés és modern formák találkozása. Igazi cross over. Valóságos örömzene.
Jegyárakról érdeklődjön a Babits Mihály Kulturális Központban!

• 20:00 Mystery Gang koncert – Béla király tér
Zenei stílusuk kialakításakor az ősforrások, mint Carl Perkins, Johnny Cash vagy Buddy Holly adták az alapihletet számukra, ahogyan Elvisnek, Hendrixnek és akár a Beatlesnek is. Szerzeményeik Egri Péter énekes-gitáros szövegeire és harmóniáira épülnek. Nemzetközi és hazai sikereik után jelent meg első magyar nyelvű kiadványuk Megőrülök Érted címmel. Az európai szakmai kör a rockabilly egyik legjelentősebb helytartójaként tekint a Mystery Gang-re. Könnyűzenei munkásságuk mellett filmzenéket is írtak az amerikai Townies és a Till Attila által rendezett Pánik című filmekhez.

• 22:00 Boban & Marco Markovic Orkestar – Béla király tér
Boban Marković a cigányok legendás ünnepén, Djurdjevdán napján, május 6-án született. Nagyapja, Pavle is muzsikált. Apja szintén különféle zenekarokban játszott. Boban Marković már hétéves korában megismerkedett a trombitával. Európai körökben elismert, ő és zenekara számos zenei díj birtokosa. Apja, nagyapja elismert trombitaművészek voltak. Zenéje a török katonazenekarok muzsikájából eredeztethető. Boban a kilencvenes évek első felében tűnt fel, amikor zenekarával sorra elnyerte a híres gucai trombitás fesztivál első díját, majd miután meghallotta – a Kusturica-filmek zenéje kapcsán világszerte ismert – Goran Bregovic, felkérést kapott az Underground című film zenéjében való közreműködésre. Az Underground után Boban az Arizonai álmodozók című Kusturica-film zenéjében is közreműködött, s az ezredfordulóra már Európa legnépszerűbb balkáni rezesbandájának az élén állt. Készített lemezt Lajkó Félixszel (Srce Cigansko), majd 2002-ben Frank London munkatársa lett. A Boban Marković Orkestar legújabb lemezével (The Promise) zeneszerzőként is jelentős sikert könyvelhetett el. Tevékenységei között szerepel a Balkán cigányzenéjének más zenei műfajokkal és kultúrákkal való kapcsolódási pontjainak kutatása. 2006 óta Marko Marković vezeti a zenekart, apjával egyetértésben. Marko Marković szerzőként és szólistaként is részt vett a zenekar utolsó két albumán.

• 23:50 – 02:00 Dj Shabba – Béla király tér
A 80-as, 90-es évek zenéi.

GASZTRO UDVAR
Péntektől hétfő estig – Béla király tér

Szász Söröző és Étterem
Stefán Étterem
Aranykulacs Vendéglő

Gasztro sátor nyitva tartás:
• 2016. május 13., péntek 17:00 – 01:00
• 2016. május 14., szombat 10:00 – 01:00
• 2016. május 15., vasárnap 10:00 – 01:00
• 2016. május 16., hétfő 10:00 – 01:00

A Pünkösdi Hal- és Vad Ünnep gasztronómiai kínálatáról
a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület gondoskodik.

PÜNKÖSDI BORUDVAR
A résztvevő pincészetek:

 Ferger – Módos Borászat
Fritz Borház
Gódor Attila
Herr Pince
Hetényi János Pincészete
Posta Borház
Szeleshát Szőlőbirtok
Szent Gaál Pincészet

KIRAKODÓVÁSÁR:
egyedi készítésű ásvány-,

kő- és üveglencsés ékszerek
kézműves szappanok
 kézműves kerámiák
 kézzel festett bőr pénztárcák
 kézzel készített népi fajátékok
 egyedi festésű szoknya, tunika
 tűzzománc ékszerek
 bőrdíszműves
egyedi textil táskák
kosárfonó
szörp, lekvár kóstolás
Read previous post:
Close