full screen background image
Keresés
2021 március 1 - hétfő
 • :
 • :

Pünkösdi Hal- és Vadünnep 2018. – programok

Pünkösdi Hal- és Vadünnep 2018. – programok

2018. május 18. (péntek) 08:00 – 2018. május 21. (hétfő) 00:00
7100 Szekszárd, Béla király tér – Béla király téri színpad
7100 Szekszárd, Béla király tér 1. – Vármegyeháza, udvar
7100 Szekszárd, Szent István tér 10. – Babits Mihály Kulturális Központ

program, kultúra, hagyomány

A Pünkösdi Hal- és Vadünnep Szekszárd város második legfontosabb közösségi ünnepe a Szüreti Napok mellett. Minden év pünkösdjén zajló, négy napos forgatag színpadi programokkal, gasztrosátorral és boros pavilonokkal és kézműves vásárral a belvárosban. A rendezvényt idén harmadik alkalommal a Babits Mihály Kulturális Központ szervezi.

A fesztivál fő hívószavai a pünkösdi hagyományok, a minőségi gasztronómia és a hozzá illő, magas színvonalú kulturális program. Az esemény egyszerre kínálja a szabadidő tartalmas eltöltésének lehetőségét jó társaságban, a térségre jellemző minőségi ételekkel, jó borokkal és fergeteges színpadi produkciókkal.

Hagyományok, kulturális, gasztronómiai és természeti értékek a sárközben, Gemenci erdő szomszédságában, pünkösdkor Szekszárdon! Ismerkedjen meg a szekszárdi borvidék boraival, kóstoljon hazai hal- és vadételeket!

Szeretettel várunk minden kedves vendéget Szekszárd Megyei Jogú Város kulturális és gasztronómiai fesztiváljára!

PROGRAM:

2018. május 18. (péntek)

 • 18:00 Alisca Brass Band koncert Béla király téri színpad
  A zenekar Szekszárd Város kiemelkedő művészeti együttese. 2007-ben elnyerte a Tolna megyei Príma díjat, 2016- ban Tolna Megye Művészetéért elismerésben részesült. Vezényel: Maul Péter karnagy
 • 19:00 Ilyen a jazz trio és Lizzy Kocziany koncert Vármegyeháza udvara
  A pécsi jazzélet két ismert művésztanára – Baksa Péter és Horváth Krisztián kiegészülve a szintén pécsi származású, nemzetközileg elismert jazzdobossal – Bágyi Balázzsal. Az eredetileg diákoknak és fiataloknak szóló motivációs jazzkoncerteket adó csapat most kiegészül egy csodálatos hangú amerikai-magyar fiatal énekesnővel, LIZZY-vel (Sharon Elizabeth Kocziany), aki Diana Krall, és DeeDee Bridgewater dalain keresztül vezet be minket a jazz dalok és standard-ek ma is aktuális zenei világába. Garantált zenei csemege nem csak jazzrajongóknak! Tagok: LIZZY – ének, Horváth Krisztián – zongora, Baksa Péter – bőgő, Bágyi Balázs – dob.
 • 20:00 Megnyitó Béla király téri színpad
  Köszöntőt mond: Ács Rezső, Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere
 • 20:00 Révész Sándor Závodi János – Piramis évek koncert Béla király téri színpad
  Örömteli esemény, újra együtt áll színpadon a legendás zenekar egykori énekese és szólógitárosa, ismét az eredeti hangon csendül fel az ének. A célkitűzés, hogy a dalok a lehetőségekhez képest eredeti formában, a régi hangkép iránti maximális hűséggel szólaljanak meg. Az új felállásban a két sztár-zenészt Révész Sándor „rock and roll közlegényein” Horváth Ákos – gitár, vokál; Nagy Gergő – gitár; kívül egy kéttagú ritmus-szekció, Delov Jávor – dob, Megyaszay István Megya – basszusgitár egészíti ki.
 • 22:30 Pankastic! koncert Béla király téri színpad
  A Pankastic! zenekar üde színfolt a magyar könnyűzenei palettán. Eredeti stílusuk, melyet Django-Popnak neveztek el, a „boldog békeidők” jazz-es hangzásvilágát ötvözi a modern pop és világzene egyediségével. A zenekar énekesnője Pálmai Panna, akit eredeti hangszíne mellett a közönséget minden alkalommal felpezsdítő derűs előadásmódja jellemzi. A magas színvonalú hangszeres előadásról és a különleges hangzásról Csurkulya József cimbalmos, Vázsonyi János szaxofonos, Kardos Dániel gitáros, Lombos Pál bőgős és Nagy Zsolt dobos gondoskodik.

2018. május 19. (szombat)

 • 10:30 Fabula Bábszínház: Vitéz László és az ördögök – Hagyományőrző vidám, vásári bábjáték Béla király téri színpad
  A Fabula Bábszínház paravánjára is elérkezett vándorútján a méltán világhírű magyar népi hős: Vitéz László. A mi történeteinkben is megküzd az ördögökkel, és mint gyermekkorunkban, most is győz! A mutatós bábszínpadon Vitéz László játékok szórakoztatják a jókedvre vágyókat.
 • 11:00 Páva Gála – Vendégségben Szekszárdon Babits Mihály Kulturális Központ, Színházterem – RÉSZLETEKÉRT KATTINTSON!
  Közreműködnek a Fölszállott a páva c. műsor Tolna, Baranya, Somogy megyei és vajdasági tehetségei. Zenél Szalonna és Bandája. Jegyár: 1.500,- Ft
 • 14:00 Kárász Eszter és az Eszterlánc Mesezenekar koncertBéla király téri színpad
  A sűrű erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt. Mese-erdő közepébe hívunk minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével. Gyerekdalok, népdalok, kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon, aminek a végére reméljük új zenekari tagokat is találunk a gyerekek körében, akik csörgőkkel, kasztanyettákkal, cintányérokkal beszállnak a közös muzsikálásba.
  Tagok: Kárász Eszter – ének, ukulele, furulya, tilinkó; Nemes János – basszusklarinét; Veér Csongor – hegedű; Clemente Gábor – ütőhangszerek; Bata István – gitár.
 • 15:00 Tolna Ifjúsági Fúvószenekar koncert – Béla király téri színpad
  A Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar Egyesület 2013-ban alakult, azonban a Fúvószenekar története, sikerei több évtizedre nyúlnak vissza. A Fúvószenekar életében jelentős mérföldkő a 2007. év, amikor Hepp Attila vette át a Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar irányítását. Attila 2014-ben Németországba költözött, így a zenekar vezetését Tari Gergely vette át.
  A zenekarban közel 40 gyermek (általános – és középiskolás) játszik, akik elsősorban a tolnai Fusz János Zeneiskolában folytatják tanulmányaikat. Évről-évre jelentős esemény a tanévet lezáró, több száz ember előtt megtartásra kerülő közel 2 órás hangverseny, amely már Tolna város és a környező kisebb települések életében is jelentős kulturális hatással bír.
 • 16:30 Strokes ütőegyüttes koncert Béla király téri színpad
  A 5 tagú ütőegyüttes, ütnek mindent, ami hétköznapjaink használati tárgyai, eszközei. Néhány „instrumentum– közülük: kukák, hordók, vödrök, botok, csövek, mosófa … Európában szinte egyedülálló módon használnak színes, hangolt csöveket, melyekkel bármilyen komolyzenei, vagy könnyűzenei sláger előadható. Műsorukra jellemző az ún. teátrális ütőzés, mely a ritmus és mozgás, lendületes és gyakran humoros előadásmódjában nyilvánul meg. Játszanak bármin és mindenen. Olyan nincs, hogy valami nem hangszer …
 • 17:45 Tücsök Zenés Színpad Ifjúsági csoport műsor Béla király téri színpad
  Repertoárjuk dalait elsősorban az utóbbi 6 év könnyűzene és musical világából válogatják, ezen kívül zenés színdarabokat, mesejátékokat mutatnak be rendszeresen. Művészeti vezető: Béresné Kollár Éva.
 • 19:30 Danubia Tamburazenekar koncert Vármegyeháza udvara
  A DanubiaTamburazenekar alapító tagjai a méltán híres Bátmonostori Tamburazenekar adatközlőinek unokái (4. generáció). A Bátmonostori Tamburazenekar már 1920. előtt működött. Az alapító tagok célul tűzték ki, hogy nagyapáik tambura zenei hagyományait továbbörökítsék és megmutathassák. Alapító tagok: Csurai Attila – prímtambura, Busi Béla – tambura kontra, Csurai Milán – tamburabőgő. Belépő tagok: Száraz Zoltán – basszprím tambura, Szabó Szlaven – basszprím tambura, tambura cselló, Csonka Balázs – basszprím tambura. Vendégművészek: Markó Zsuzska – népi harmonika, ének, Szabó Annamária – népi ének.
 • 21:00 Rúzsa Magdi koncert Béla király téri színpad
  Rúzsa Magdi Máté Péter-díjas magyar énekesnő. A TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorának harmadik győzteseként vált ismertté.Rúzsa Magdi példaértékű karriert futott be: megnyerte a Megasztárt; kilencedik helyen végzett az Eurovíziós Dalfesztiválon, később pedig A Dal című műsor zsűritagja lett. Bezsebelt tulajdonképpen minden létező hazai díjat és koncertjein rendre ezreket, tízezreket nyűgöz le csodálatos énekhangjával.
 • 23:00 – 02:00 Retro Disco – Technical Sound – Takács Krisztián – Vármegyeháza udvara

2018. május 20. (vasárnap)

 • 09:30 – 10:00 – Szent István tér
  Gyerekek, kutyák, gazdik – ének, mese, játék! Énekelj együtt a Borsi kutyusos mesék szerzőjével! Közreműködik: Gáll Viktória Emese és Borsi, Fehér Fanny és Mátyás, valamint Bán Edit és Ropi a Csiga-Biga Alapítvány terápiás kutya felvezetői. Gyertek Ti is kutyussal!
  10:00 – 10:30 Hívogató muzsikaszóSzent István tér és a Mozi előtere
  10:30 – 11:30 Ringató – Ezer család énekel – interaktív gyerekkoncert– Rendezvényterem
  Közreműködnek: Gróh Ilona, a Ringató alapítója és kolléganői Gáll Viktória Emese, László Virág, Szabó-Beck Angéla, Vadai Henrietta.
  11:30 A Csurgó Zenekar koncertje óvodásoknak Rendezvényterem
  A belépés díjtalan! A program „Az Én Ovim” Alapítvány Ringató – Komplex családtámogatási projekt a Dél-Dunántúlon EFOP- 1.2.1-15- 2016-00111 támogatásával valósul meg.
 • 10:30 Szabad Ötletek Színháza: A nagy ho-ho-ho horgász gyermekelőadás Béla király téri színpad
  A népszerű rajzfilmsorozat zenés színpadi változatában a pecázás megszállott szerelmese a „Nagy Ho-Ho-Horgász” – beosztottja „Kukac” segítségével – mindent elkövet a várva várt „nagy fogás” elérésére. Újabb és újabb ötleteket eszelnek ki, de végül a zsákmány és a sors mindig túl jár az eszükön.
 • 13:30 Tücsök Zenés Színpad Gyermek csoport műsor Béla király téri színpad
  A hazai zenei fesztiválok, versenyek rendszeres szereplői csoportos és egyéni produkciókkal egyaránt. Művészeti vezető: Béresné Kollár Éva.
 • 15:00 Bartina Néptáncegyüttes műsor – Béla király téri színpad
  Az egyesület művészeti vezetője: Matókné Kapási Julianna. Kísér: Tarsoly zenekar.
 • 17:00 Kéméndi Trió: „A világ népzenéi – A népzenék világa” koncert Béla király téri színpad
  A trió formáció műsora a virtuóz zeneművekre épül. Komolyzenei, világzenei és jazzes hangvételű darabokat is, hallhat a közönség, melyben a harmonika van középpontban. Tagok: Kéméndi Tamás – harmonika, Nádasdi „Pudár” László – gitár, Keszler Péter – basszusgitár.
 • 17:00 – 19:00  Pünkösdi Mini Fúvós Fesztivál Vármegyeháza udvara
  Fellépők: Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar – vezényel: Kovács Zsolt; Bietigheim-Bissingen város Ifjúsági Fúvószenekara – vezényel: Sandra Kalten Brunn.
 • 19:00 Hot Jazz Band koncert Béla király téri színpad
  A Hot Jazz Band annak a csodálatos zenei világnak a képviselője, melyet egyszóval jazz-korszaknak nevezünk. A ’20-as, ’30-as, ’40-es évek, a korai jazz, a szving és a dixieland revival kel életre tolmácsolásukban, repertoárjukon megtalálhatók az ugyanebből az időszakából származó magyar szerzemények is. Ez a zene olyan csillagokat idéz meg, mint Karády Katalin, Kalmár Pál, Kabos Gyula, Louis Armstrong, Benny Goodman, Bing Crosby és olyan komponistákat, mint Seress Rezső, Márkus Alfréd, Fényes Szabolcs, George Gershwin, Duke Ellington, Fats Waller.
 • 20:30 Gájer Bálint koncert Vármegyeháza udvara
  Gájer Bálint – vagy, ahogy sokan a The Voice műsorából ismerhetik – „a swing hercege” minden embert táncra perdít zenéjével. Olyan színpadi tapasztalatot tudhat maga mögött, ami a legnagyobb előadókkal kel versenyre. Tehetségét nem csak rajongói éltetik, hanem a szakma azon díjazásai is, amit fiatal kora és karrierje ellenére magának tudhat.
 • 22:30 Punnany Massif koncert Béla király téri színpad
  A Punnany Massif zenekar az elmúlt évtizedben sokakkal megszerettette egyedi recept alapján kikevert hangzásvilágát. Mára a hazai zenei élet egyik meghatározó áramlatává vált ez az eredetileg egzotikusnak számító mixtúra, az élő hangszerekre, zenekarra épülő, magyarul előadott, funk-rockot, népzenét, elektronikát ötvöző hip-pop.

2018. május 21. (hétfő)

 • 10:00 Kamarazenekari Fesztivál Belvárosi Római Katolikus templom (7100 Szekszárd, Béla király tér 9.)
  A Szekszárdi Kamarazenekar és a Szekszárdi Madrigálkórus hangversenye. Művészeti vezető: Földesi Lajos, hegedűművész. Vezényel: Jobbágy Valér, Liszt-díjas karnagy.
 • 10:30 Mihályi Réka: Masni és Pocó gyermekkoncert Vármegyeháza udvara
  A koncert minőségi szórakozást kínál kisgyermekek és családok számára. A dalok szórakoztató szövegei és profi zenei aláfestése mellett az előadást két bábművész közjátéka kíséri. A „Masni és Pocó” című album 2015-ben jelent meg dr. Kádár Annamária gyermekpszichológus ajánlásával. Tagok: Mihályi Réka – ének; Szabados Böbe, Szilner Olivér – bábművészek; Romhányi Áron – zongora; Gyalog Zoltán – gitár; Baranyi Gergő – basszusgitár; Vas Gyula – dob.
 • 13:30 Fabula Együttes gyermekkoncert Béla király téri színpad
 • 15:00 „Ifjú Szív” Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes műsor Béla király téri színpad
  Művészeti vezető: Gaálné Hoffercsik Dóra.
 • 15:30 Németkéri Német Nemzetiségi Tánccsoport műsor Béla király téri színpad
  Az együttes legfőbb céljának tekinti a magyarországi német néptáncok színpadra állítását, nem utolsósorban a németkéri ősi sváb tánchagyományok életben tartását, annak hiteles bemutatását a nagyérdeműnek. Művészeti vezető: Hermann Emil. Zenei kíséret: Roger Schilling fúvószenekar. Karnagy: Fricz József.
 • 16:30 Jambalaya koncert Béla király téri színpad
  A Jambalaya hazánk első számú New Orleans-i zenét játszó zenekara. A zenekar egy híres és változatosan elkészíthető New Orleans-i ételről kapta a nevét, mely jól szimbolizálja azt a sokszínűséget, ami a mai napig megújuló New Orleans-i zenére jellemző. Tagok: Nemes Zoltán – ének, zongora; Sóvári Tamás – trombita; Albert Zoltán – szaxofonok; Bellák Miklós – gitár; Varga Laca – basszusgitár; Szabó Tamás – dobok.
 • 18:00 Rákász Gergely: Lords of The Organ – orgonahangverseny – Vármegyeháza udvara
  Rákász Gergely 15 évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett, ezidáig több mint 1000 fellépése volt Magyarország, Európa és Amerika nagyvárosaiban. Egyedi látásmódja fiatalos lendülettel tölti meg a komolyzenét. Látványkoncertjeivel új műfajt teremtett, melyben képzőművészet, tánc, és színészi játék segítségével tízezrekhez közelítette a műfajt és a hangszert. A koncert egyszerre kínál jól ismert klasszikus muzsikákat, friss érdekességeket és meglepő élményeket a hangszerek királyának udvartartásából.
 • 20:00 Szikora Róbert és az R-GO koncert Béla király téri színpad

Kiegészítő programok:

 • Virgonckodó Játszópark / 2018. május 19. (szombat) – 2018. május 21. (hétfő) 10:00 – 18:00 – Béla király tér
 • Kézműves- és kirakodó vásár
 • Gasztro sátor
 • Pünkösdi borudvar
 • Vidámpark

GASZTRO SÁTOR – Béla király tér
A Pünkösdi Hal- és Vadünnep gasztronómiai kínálatáról idén is a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület gondoskodik.

A résztvevő éttermek:

 • Szász Söröző és Étterem,
 • Stefán Ételbár,
 • Aranykulacs Vendéglő.

Ízelítő az étlapokról:

 • Haltepertő
 • Pontyhalászlé, metélttel
 • Harcsanyárs
 • Vadkolbász, mézes mustárral
 • Paprikás lisztben sült keszeg
 • Vaddisznó aprópecsenye, áfonyamártással
 • Harcsaburger
 • Gemenci szarvas ragu
 • Szarvas sonka, körtés salátán
 • Szarvas pörkölt, galuskával
 • Harcsapaprikás túrós csuszával
 • Fish & Chips
 • Tépett vaddisznó lapocka, szendvicsben
 • Vaddisznó tarja pecsenye, rakott krumplival

Gasztro sátor nyitva tartás:

 • 2018. május 18. (péntek): 17:00 – 02:00
 • 2018. május 19. (szombat): 10:00 – 02:00
 • 2018. május 20. (vasárnap): 10:00 – 02:00
 • 2018. május 21. (hétfő): 10:00 – 22:00

BORUDVAR – Béla király tér

A résztvevő pincészetek:

 • Brill Pálinkaház,
 • Garai Pincészet,
 • Prantner Pincészet,
 • Sárosdi Pince,
 • Savanya Pálinkaház,
 • Schieber Pincészet,
 • Szeleshát Pincészet,
 • Tringa Borpince.

Bordudvar nyitva tartás:

 • 2018. május 18. (péntek): 18:00 – 02:00
 • 2018. május 19. (szombat): 11:00 – 02:00
 • 2018. május 20. (vasárnap): 11:00 – 02:00
 • 2018. május 21. (hétfő): 11:00 – 22:00

SÖRSÁTOR – Liszt Ferenc tér

Minden este Retro Video Disco lézer show-val. Házigazda: DJ Pike.
Pénteken: 22:30 – 04:00 Retro Disco Dj Kindl Gáborral

Sörsátor nyitva tartás:

 • 2018. május 18. (péntek): 17:00 – 04:00
 • 2018. május 19. (szombat): 11:00 – 04:00
 • 2018. május 20. (vasárnap): 11:00 – 04:00
 • 2018. május 21. (hétfő): 11:00 – 22:00

KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMOK

Virgonckodó Játszópark
2018. május 19–21. (szombat – hétfő) 10:00 – 18:00 Vármegyeháza kert
Egyedien kialakított hagyományos, ügyességi, logikai, mozgás és képességfejlesztő nagyméretű fajátékok. A játékpark használata ingyenes!

Kézműves kirakodóvásár – Garay tér – Szent István tér – Augusz Imre utca

 • egyedi készítésű ásvány-, kő-, és üveglencsés ékszerek;
 • kézműves szappanok;
 • kézműves kerámiák;
 • kézzel festett bőr pénztárcák;
 • kézzel készített népi fajátékok;
 • natúr kézműves kozmetikum;
 • antikolt táblaképek;
 • festett üveg dekoráció;
 • textil gyerekjáték;
 • kézműves készségfejlesztő játékok;
 • bőrdíszműves;
 • egyedi készítésű táskák;
 • kosárfonó;
 • kovácsolás;
 • parajdi só;
 • méz, méhészeti termékek, szörp, lekvár.

Vidámpark – Szent István téri négysávos
Légvárak, játszókamion, vízen járó labda, óriáscsúszda, euro-jumping, szimulátor, dodgem, extrém hinta, extasy, gyerek körhinták, kisvonat, hullámvasút, ügyességijátékok, pónilovaglás várja a szórakozni vágyókat

Társrendezvények:

 • 2018. május 19. (szombat) 18:00 – Magyarországi Német Színház – Deutsche Bühne Ungarn
  A miniszter félrelép (Außer Kontrolle bohózat) Schwank
  Az író, Ray Cooney, élve a helyzetkomikum és a zajos események adta lehetőségekkel, virtuózan alkotja meg az ugyan abszurdnak tűnő, de egymást törvényszerű logikával követő katasztrófákat, melyek révén a darab szereplői egyik kompromittáló szituációból a másikba sodródnak. Angol humor kitűnő poénokkal. Az igazi kikapcsolódás garantált!
  Virtuos, mit reichlich Slapstick und Turbulenzen, konstruiert der Dramatiker Ray Cooney absurd scheinende Katastrophen, die mit zwingender Logik ablaufen und die Bühnenfiguren von einer kompromittierenden Situation in die andere treiben. Britischer Humor in Reinkultur, herrliche Pointen, jede Menge Spaß versprochen!
  Rendező/Regie: Britta Kristina Schreiber. Német szöveg: Nick Walsh.
 • Szekszárdi Nyitott Pincék 2018. – RÉSZLETEKÉRT KATTINTSON!
  Szekszárdon a pünkösdi hétvége a Nyitott Pincék ideje is. A Szekszárdi Borvidék Nonpofit Kft. szervezésében az idén május 18-21. között Szekszárdon ismét számos pincészet várja a borszerető, kiránduló vendégeket. Pincészetek nyitva tartása és megközelítése megnézhető ide kattintva.
  TÉRKÉP – Térképünkön megtekintheti a Pünkösdi Hal- és Vadünnep helyszíneit, programjait, továbbá a könnyebb megközelíthetőség érdekében láthatja azt is, a fesztivál programja alatt hol számíthat útlezárásokra. Térképünket erre a linkre kattintva érheti el.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának rendezvénye
Rendező: Babits Mihály Kulturális Központ
Cím: 7100 Szekszárd, Szent István tér 10.
Telefon: +36–74/529–610
E-mail: info@szekszardagora.hu
Read previous post:
Close