full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Szabadnapos rendőr fogta el a tolvajt

Szabadnapos rendőr fogta el a tolvajt

2020.04.24. A paksi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet az ellen a 29 éves helyi férfi ellen indítottak, akit egy szabadnapos rendőr tartott vissza, miután a városban egy autóból ellopta az értékeket – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Mint arról korábban beszámoltunk, egy paksi férfi tett bejelentést a rendőrségre, mert 2020. január 24-én az esti órákban az éppen hazaérkező felesége arra lett figyelmes, hogy az udvarukban álló autójuk ajtaja nyitva van, és abban ismeretlen személy kutat. Az asszony kérdőre vonta a kocsiban kutató ismeretlen személyt, aki elmenekült. A sértett férje az elkövető után sietett, és látta, hogy egy férfi, miután észlelte, hogy mennek utána, az ellopott értékeket eldobálta az utcán. A lopás helyszínétől nem messze a menekülő férfit – egy arra közlekedő szabadnapos rendőr – meglátta, és megállította, majd a járőrök kiérkezéséig visszatartotta. A helyszíni szemle során kiderült, hogy az elkövető gyerekcipőket, női ruhákat, táskát és egy laptopot lopott el az udvaron álló autóból.

Az egyenruhások a férfit előállították a Paksi Rendőrkapitányságra, ahol elszámoltatták és gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A 29 éves paksi elkövető tettére magyarázatot adni nem tudott. Kihallgatásakor azt mondta, hogy nagyon részeg volt, amikor a ház udvarára bement lopni.

Az eset kapcsán a további eljárást a Paksi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán folytatták. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close