full screen background image
Keresés
2020 december 3 - csütörtök
 • :
 • :

Szekszárdi Szüreti Napok 2016 – Program

Szekszárdi Szüreti Napok 2016 – Program

2016. szeptember 15. (csütörtök) – 2016. szeptember 18. (vasárnap)
7100 Szekszárd, Béla király tér

Program

Hagyomány, bor és művészet.

A Szekszárdi Szüreti Napok egy összművészeti fesztivál, ahol négy napon át igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, hagyományőrző kézműves vásárral, tájegységre jellemző ételkínálattal, szüreti felvonulással várjuk a vendégeket. A Borudvarban szekszárdi borászok kínálják a hegy levét.

A rendezvény fővédnöke:
• Dr. Simicskó István, honvédelmi miniszter

A rendezvény védnökei:
• 
Dr. Hoppál Péter, Emberi Erőforrások Minisztériuma, kultúráért felelős államtitkár

 Kis Miklós Zsolt, Miniszterelnökség, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

• Győrffy Balázs, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnök

Dr. Dorkota Lajos, Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnök

www.szekszardiszuretinapok.hu

Szekszárdi Szüreti Napok Borudvar – pavilonkiosztás és további információ – kattintson!

Program:

2016. szeptember 15. (csütörtök)
 • 14:30 – Szeretet Lángja Szervező: Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete – szemléletformáló program – Béla király téri színpad
  Sztárfellépő:
  17:00 órakor Csepregi Éva
 • 15:00 – „Bor-mámor” című kiállítás – Babits Mihály Kulturális Központ, Fiatalok utcája
  Szatmári Juhos László szobrászművész „Bor-mámor” grafikai mappájának alkotásaiból készült reprodukciók kiállítása, amely témájából adódóan illeszkedik a Szekszárdi Szüreti Napok rendezvényeinek sorába.
 • 15:00 – „Van képem hozzá” című kiállítás – Babits Mihály Kulturális Központ, mozi előtere
  Szatmári Juhos László szobrászművész „Van képem hozzá” című kiállításának megnyitója.
 • 17:00 – Magyar borhoz magyar nóta – Babits Mihály Kulturális Központ, Rendezvényterem
  A Szekszárdi Magyarnóta Klub immár szokásos bemutatkozása a Szekszárdi Szüreti Napok programjaként, vendégművészek közreműködésével.
  Jegyek vásárolhatók a Babits Mihály Kulturális Központ jegypénztárában.
 • 18:30 – Tücsök Zenés Színpad koncertje – Béla király téri színpad
 • 19:00 – Alisca Brass Band – Béla király téri színpad
  Az Alisca Brass Band Fúvószenekar a város kiemelkedő művészeti együttese. Rendszeres közreműködője a Szekszárdi Szüreti Napok rendezvénysorozatának. Magas színvonalú produkciójukat sokan keresik, várják, rendkívül népszerűek, nagy létszámú közönség hallgatja őket rendszeresen.
 • 19:00 – Experidance – A történelem extázisa 21 táncképben – Babits Mihály Kulturális Központ, Színházterem
  Az előadásról: A történelmi Kelet és Nyugat határán egyensúlyozó Magyarország múltja páratlanul gazdag. Az ExperiDance Production debütáló előadása 21 táncképben mutatja meg ezt a gazdagságot, a fenséges és a megrázó pillanatokat ebben az extatikus hangulatú darabban. Az egyedi történelem-értelmezésben népünk sorsát az angyali és démoni erők küzdelme mellett a férfiak és nők örök ellentéte formálja, de minden jelenet valódi főszereplője a remény és az élni akarás. A magyar, cigány és erdélyi néptáncok mellett távolabbi szomszédaink, a törökök, németek és oroszok táncát is eltáncolják.
  Jegyek vásárolhatók a Babits Mihály Kulturális Központ jegypénztárában.
 • 19:30 – Alisca Brass Band koncert – Béla király téri színpad
 • 21:00 – Cimbaliband koncert a Fricska Táncegyütessel – Béla király téri színpad
  A Fricska Táncegyüttes és a Cimbaliband közös produkciója. A magyar népzene unicumja, igazi hungarikumunk, a cimbalom áll az est középpontjában. Minden arcát megmutatva hozza el nekünk a Kárpát-medencéből és a Balkánról származó autentikus és feldolgozott magyar népzenei dallamokat. A már megszokott virtuóz játék és szélsebes tempó táncos lekövetése pedig csupán a világ leggyorsabb táncosainak, a britt és a magyar Got Talent-ben is nagy sikert elért Fricska Táncegyüttes tagjainak sikerülhet, akik tehetségüket megcsillantva tűnnek fel a színpadon. Megcsillantva, de egy percre sem homályosítva el az igazi főszereplőt, amely ezen a koncerten gyönyörű népi hangszerünk a cimbalom.

2016. szeptember 16. (péntek)
 • 10:30 – Fabula zenekar koncertje – Béla király téri színpad
 • 15:00 – Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar – Béla király téri színpad
  A Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar a város kiemelkedő művészeti együttese, rendszeres szereplője a Szekszárdi Szüreti Napok programjának. Színvonalas koncertjük népszerű zenék feldolgozásaiból áll, a közönség keresi, várja a koncertet, nagy népszerűségnek örvend a zenekar.
 • 16:00 – Szekszárdi Szüreti Napok ünnepélyes megnyitója – Béla király tér
  A Szüreti Napokat megnyitja dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, a fesztivál fővédnöke. Köszöntőt mondanak a rendezvény védnökei, dr. Hoppál Péter az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, Kis Miklós Zsolt a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára és Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, dr. Dorkota Lajosa Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke valamint a rendezvény házigazdája Ács Rezső Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere.
 • 17:30  – Örökség Országos Gyermektánc Fesztivál Gála – Béla király téri színpad
  Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület regisztrált csoportjainak kiküldött felhívás alapján jelentkező színvonalas csoportok részvételével megvalósuló országos hatókörű rendezvény.
  Résztvevő csoportok:
  – Bartina Néptáncegyüttes előképző csoportja, Töpörtyűk csoportja, Aprók csoportja, Gyerekcsoportja és Utánpótlás csoportja;
  – Kalocsai Liszt Ferenc AMI Dusnoki csoportja;
  – Csobolyó Cseppek Néptáncegyüttes;
  – Jajce Városi Néptáncegyüttes, Bosznia-Hercegovina;
  – Pécsi Misinai Néptáncegyüttes Kiscsikók csoportja;
  – Százhalombattai Kisforrás Néptáncegyüttes;
  – Szennai Zselic AMI Kányafi csoportja és Csiperke csoportja;
  – Vajdasági Óbecsei Gyermekcsoportja
 • 18:00 – Grecsó Krisztián: „Jelmezbál” című könyvének bemutatója, Egy családregény mozaikjai – Vármegyeháza Kávézó
  Grecsó Krisztián Jelmezbál című új regényének bemutatója, adomák, családi történetek, a mában élő múlt szövevényes és felkavaró anekdotái. A szerzővel Ágoston Zoltán, a Jelenkor kiadó főszerkesztője beszélget.
 • 19:00 – Mikó István – Kis Pál István: A vidám Borisszák – Borvirág kantáta – Babits Mihály Kulturális Központ, Színházterem
  10 éves a Szekszárdi Muslinca Kórus – közreműködnek: Mikó István Jászai Mari-díjas színművész – ének, gitár, hegedű; Győri Péter – ének, dob; Rusz Milán – ének, harmonika; Suha Kálmán – gitár; valamint a Muslinca Kórus énekes szólistái. Művészeti vezető: Lányi Péter. A „Szekszárd javáért” kitüntető címmel rendelkező együttest Ács Rezső Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere köszönti.
  Jegyek vásárolhatók a Babits Mihály Kulturális Központ jegypénztárában.
 • 20:00 – Szekszárdi Gitárkvartett és Wessely Ágnes zenés előadása – közreműködik Rubányi Anita borversekkel – Vármegyeháza Pollack Kávézó
  A Szekszárdi Gitárkvartett hangulatos zenéje most városunk híres-neves költőinek és külhoni verselőknek lírájával csendül össze. Ez a műsor a bor teremtette jó kedélyt és mámort idézi meg, néminemű pikáns felhangokat sem mellőzve.
 • 20:00 – Operaházi Borlovagok – Béla király téri színpad
  Bordalok, szerelmes és mulató énekek, népdalok, történelmi dalok, nemzeti énekek, olasz dalok, operett –musical – operarészletek, borversek a népszerű Operaházi Borlovagok előadásában.
 • 21:00 – Omega koncert – Szent István téri színpad (úttest)
 • 22:00 – Emilio koncert –  Béla király téri színpad

  Élő Emilio Pop koncert – 5 fős zenekarból áll (zongora, gitár, bass gitár, dob) Emilio ének.  Emilio saját dalai, valamit külföldi világslágerek feldolgozásai hallhatóak a koncerten.
 • 24:00 – Fehérvári Gábor Alfréd „Freddie” koncert – Béla király téri színpad
  A Szüreti Napok programjainak keretein belül érkezik Szekszárdra Fehérvári Gábor Alfréd. A Rising Star felfedezettje. A 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál előválogatójának, A DAL-nak győztese, Pioneer című dalával idén májusban kijutott Stockholmba a nagy megmérettetésre, az Eurovízióra. A fiatal tehetség saját életének is igazi úttörője, hiszen régóta dédelgetett álma válik most valóra az énekléssel, azonban a hirtelen jött siker ellenére két lábbal a földön tud maradni.
  Első önálló dala, a Mary Joe – melyet a Kállay Saunders András és Szakos Krisztián szerzőpáros jegyez – a Petőfi Rádió hallgatóinak szavazatai alapján a 2015 hivatalos nyári slágerének választották. A Class Fm-en három hétig vezette a toplistát magyar dalként, amelyre 2011 óta nem volt példa. Tavaly októberben jelent meg második saját dala „Neked nem kell” címmel, amelyhez különleges hangulatú videoklipet forgatott. Freddie most az Eurovíziós felkészülés mellett saját lemezén dolgozik.
2016. szeptember 17. (szombat)
 • 10:00 – Harcművészeti bemutatók – Béla király téri színpad
  A Szekszárdi Szüreti Napok hagyományos programeleme a harcművészettel, önvédelmi sportokkal foglakozó egyesületek bemutatkozása mindig nagy sikerrel. A városban működő amatőr csoportok bemutatója nagy érdeklődés mellett zajlik, érdekes színfoltjai a szüreti napok rendezvényének. (Leung Ting Wing Tsun Egyesület, Alisca Taekwondo Klub, Kaze Shinkendo Dojo Japán Szamuráj Kardművészek)
 • 10:00 – 16:00 Paprika Jancsi Csúzlizdája – Béla király tér, Országzászló
  „Az elfeledett Boldog Békeidők vásári wurslis hangulatát visszaidéző egyedülálló mechanikus szerkezet.”
  Egy majd’ egész napos feledhetetlen produkció mindenkinek!
 • 10:00 – 18:00 Bartha Kata Molyoldája – kreatív kézműves műhely – Vármegyeháza kert
  Ugorjunk vissza 100 évet az időben: a múlt századelő, régmúlt korok játékai elevenednek meg Bartha Kata Molyoldájában: játékmesterek, kézművesek segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők rég elfeledett játékokkal, próbálhatja ki mindenki az ügyességét, kreativitását.
 • 10:00 – 20:00 Kádár Ferkó Fotószínháza – Béla király tér, vásári fotózás

  A kultúra szélesebb értelmezésében, a paraszti hagyományokon túl, a polgári  miliőt bemutató elemek is megjelennek a korabeli vásári fotózás életre keltésével.
  A fotós öltözéke már önmagában is figyelemfelhívó, az elegáns zakó, a mellény, a keménykalap, s túl ezen, a korábban oly  különleges mesterség minden kellékével felszerelt helyszín /a fekete lepellel takart  doboz-gép/,  a régi fényképezés tökéletes illúzióját kelti.
  A  korabeli életképek speciális ponyvára kinagyított hátterével különleges fotók készítésére nyílhat lehetőség, „beállítva” a képbe a korhű kosztümbe öltöztetett fotóalanyokat. Az illúziókeltést szolgálják az egyes képekhez használható odaillő, választható öltözékek, tárgyak, továbbá a beöltözést, kellékezést segítő parasztmenyecske.
  Választott háttereink: szüret, vásár, fagylaltozás, motorozás.
 • 11:00 – Bartha Tóni Bábszínháza Paprika Jancsi – Béla király téri színpad
  Régi vásári bábjátékok elfelejtett hőse kel életre egy új történetben, melynek főszereplője a hírhedt bakonyi betyár, Sisa Pista és egy titkos helyre rejtett kincs.
 • 11:00 – Szalóki Ági gyermek koncert – Babits Mihály Kulturális Központ, Színházterem
  2014 májusában jelent meg a Körforgás, Szalóki Ági zenéskönyve. A Körforgás zenei anyagát énekelt versek alkotják, többek között József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László költeményei. A zeneszerzők, Szalóki Ági és Fenyvesi Márton, aki első ízben dolgozott együtt Ági összeszokott csapatával, színes, izgalmas zenei világot hoztak létre: a dalok a magyar, cigány, az afrikai mali és pigmeus, az indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene világából is merítenek. A Körforgás szövegei is sokfélék: a gyerekek és felnőttek számára ismerős élethelyzetekről szólnak (utazás a négyes-hatos villamoson, mi történik, ha lefagy a számítógép), de lehetőséget adnak a szerelemről, a születésről, a családról és az elmúlásról való beszélgetésekre is. A verseket a körforgás jegyében Szabó T. Anna mesefüzére öleli körül, a kötet gyönyörű illusztrációit Kiskovács Eszter készítette.
  A Körforgás családi zenés könyv – minden Cipity Lőrinc és Gingalló rajongó legnagyobb örömére. A Körforgás olyan útravaló, amit sokan és sokáig hallgathatnak, forgathatnak, mindig találnak benne újat…
  Jegyárakról érdeklődjön a Babits Mihály Kulturális Központ jegypénztárában!
 • 11:00 – I. Kortárs Népművészeti Triennálé megnyitó – Művészetek Háza
  A Tolna Megyei Népművészeti Egyesület küldetése: A magyarországi tárgyalkotó kézművesség hagyományainak felkutatása, megtartása, bemutatása, továbbadása gyermekeinknek, határon innen és túl.
 • 13:00 – Mondschein Kórus és vendégei – Vármegyeháza, udvari színpad
 • 13:00 – Bemutakoznak a Szekszárdi Járás települései – Béla király téri színpad
 • 14:00 – Véradás – Magyar Vöröskereszt  Szekszárd, Dózsa Gy. u. 1.
 • 15:00 – Szüreti felvonulás – Béla király tér, Bezerédj utca, Széchenyi utca
 • 16:00 – Borrendi avató – Béla király téri színpad
 • 17:00 – „Must jön a java” – Folklórműsor és „ A Szüret táncos párja” választás – Béla király téri színpad
  A megyéből meghívott hagyományőrző néptánccsoportok és a Batina Néptánc Együttes műsora, benne a „Szüret Táncos Párja” választás.
  Fellépnek: 
  – Bartina Néptán Egyesület,
  – Bátaszéki Felvidék Néptánc Egyesület,
  – Bogyiszlói Hagyományőrző Néptánc Egyesület,
  – Decsi „Csillagrózsa” Hagyományőrző Néptáncegyüttes,
  – Kakasdi Sebestyén Ádám Székely Társulat,
  – Jajce Városi Néptáncegyüttes, Bosznia-Hercegovina.
 • 18:00 – Háy Come Beck – Háy János és Beck Zoltán közös estje – Vármegyeháza udvari színpad
  Egy rockzenész és egy író találkozása a boncasztalon. Határbontás a szépirodalom és a popkultúra között. Kettős figyelem, közös játék versekkel, dalokkal és novellákkal.
  Háy János író, és Beck Zoltán a 30Y frontembere először Budapesten egy fotózáson, az egyik metróvonal alagútjában találkoztak. Néhány közös fellépés után elhatározták, hogy egy kicsit feszesebb szerkezetű, interaktív estet hoznak létre, amelyben Háy János versei, prózái összefonódnak Beck Zoltán dalaival.
  Beck Zoltán – „Egyszerű volt a kiindulópontunk: olyat tudunk csinálni a színpadon, amit egyébként is. És amit nem, arról nem akarjuk azt állítani, hogy menne. Amit meg tudunk: írni, zenélni, gondolkodni, beszélni, hallgatni, ilyeneket. Az este ennek megfelelően alakul. És ahol mi kevesek vagyunk – mert nem vagyunk például jó színészek -, ott megkérjük a jelenlévőket, hogy szálljanak be a játékba.”
  Háy János – „A terv az az, hogy mindig legyen benne mozgás, ne legyenek teljesen egyformák az előadások, azt szeretnénk, ha mi magunk számára is impulzív és megtermékenyítő lenne egy-egy fellépés.”
 • 19:30 – Fűszeres Trió Koncert – Vármegyeháza udvari színpad
  A dombóvári zenekar 2015-ben alakult. Az ötlet egy helyi kocsmában született, egy gitáros és egy hegedűs beszélgetése közben, később csatlakozott hozzájuk egy basszusgitáros is. A zene szeretete hozta őket össze és sarkallja arra a három családapát, hogy próbáljon, kísérletezzen, gyakoroljon. Különböző zenei világok fűszerezésével tálalják „ételüket” a közönség elé, rögtönzésekkel megspékelve. Az elektromos hangszerek mellett a hegedű akusztikusan színesíti a hangzást. Próbáik alkalmával a kompozíciókat közösen dolgozzák ki, repertoárjukban saját számok mellett olyan neves előadók zenéi szerepelnek, mint pl.: Jimi Hendrix, Marcus Miller, Miles Davis, Béla Fleck. Állandó vendégünk Somogyi Dávid, aki darbukán kíséri a formációt.
  Farkas Béla – gitár; Müller Ádám – basszusgitár; Zsabokorszky Ferenc – hegedű; Somogyi Dávid – darbuka.
 • 20:30 – Csurgó zenekar – Béla király téri színpad

  Annak akik gyermekeknek szóló koncertjeikről, vagy éppen óvodai foglalkozásaikról ismerik a Csurgó zenekart. Vannak kik a Bartina táncegyüttes mellől, táncházakból hallottak felőlük. Aki eljön, még egy oldalunkról megismerheti őket. Népzene, népzene feldolgozás, dalok a 20-30 és 80-as évekből is. Koncertjük igazi különlegessége, hogy mind a zenekar ízlése szerint szól, az ő világukra lesz hangolva. Szórakoztató muzsika bor mellé, tánc alá.
  Barta Balázs – gitár, cimbalom; Boldizsár Imre – brácsa; Jankó Balázs – harmonika; Sebestyén Csaba – dobok; Siklósi Krisztián – hegedű, ének; Szabó Máté Gergely – hegedű; Szűts Huba Ákos – nagybőgő.
 • 21:00 – 30Y koncert – Szent István téri nagyszínpad

  A 30Y nevét egy szombathelyi buszjáratról kapta, annak ellenére, hogy a tagok 2000-ben találtak egymásra Pécsett. A rockzenekar 2003-tól rendszeres hazai fellépőnek számít, Magyarországon az önálló klubkoncerteket és a nyári zenei fesztiválokat is beleszámítva évente nagyjából hetvenszer lépnek színpadra.
  Gradvolt Endre – gitár; Sárközy Zoltán – billentyűs hangszerek, vokál; Beck László – dob, vokál; Varga Ádám –basszusgitár, vokál; Beck Zoltán – gitár, ének.
 • 22:30 – ByeAlex és a Slepp koncert – Béla király téri színpad
  ByeAlex Kedvesem című dalával robbant be a köztudatba és azóta is több országosan ismert dalt írt (Hé Budapest, Fekete, Az én rózsám). Zenekarával folyamatos látogatói a fesztiváloknak és kluboknak. 2015-től a csapat már  ByeAlex és a Slepp néven járja az országot és írja a dalokat. Az elsőként megjelent dal „Még mindig…” már is a magyar rádiók  egyik legtöbbet játszott dala.
 • 00:30 – Ferenczi György és a Rackajam – Béla király téri színpad
  A Rackajam együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock and roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi dallam Petőfi és Gérecz verseivel, vagy Ady, Radnóti, Kiss Anna költészetével és ötvöződik Jimy Hendrix zenéjével. A rendkívül energikus produkció mosolya bearanyozza a velük töltött tartalmas, költészetben és humorban gazdag estét.
  Ferenczi György és a Rackajam számos alkalommal bizonyította már meghatározó szerepét a magyar zenei palettán. Fúziós zenét játszanak, melyben fontos szerepet tölt be a magyar népzene a rhytm & blues, a funky, a reggae, a hip-hop és a groove. Ferenczi egyike a legtehetségesebb magyar zenészeknek; volt ő már szájharmonika világbajnok is, valamint számos koncerten, stúdiófelvételen közreműködő zenész (LGT, HBB, Edda, Zorán, Presser és sokan mások).
  A zenekar sem csak zenélni, de kísérletezni is szeret: játszottak már együtt többek között az ötvenkét tagú Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekarral, a Tomkins Énekegyüttessel és a Száztagú Cigányzenekarral, Sebestyén Mártával, számos alkalommal Szokolay-Dongó Balázzsal, Bársony Bálinttal és Pál István Szalonnával is.
  „Gyakran elszállok a fellépéseken, de tudom, nincs fontosabb annál, mint hogy a közönség jól érezze magát, miközben mi muzsikálunk. Ezt az egy korlátot szabom magamnak, semmi mást.”  F.Gy. 
2016. szeptember 18. (vasárnap)
 • 10:00 – 16:00 Paprika Jancsi Csúzlizdája – Béla király tér, Országzászló
  „Az elfeledett Boldog Békeidők vásári wurslis hangulatát visszaidéző egyedülálló mechanikus szerkezet.”
  Egy majd’ egész napos feledhetetlen produkció mindenkinek!
 • 10:00 – 18:00 Bartha Kata Molyoldája – kreatív kézműves műhely – Vármegyeháza kert
  Ugorjunk vissza 100 évet az időben: a múlt századelő, régmúlt korok játékai elevenednek meg Bartha Kata Molyoldájában: játékmesterek, kézművesek segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők rég elfeledett játékokkal, próbálhatja ki mindenki az ügyességét, kreativitását.
 • 10:00 – Tücsök Zenés Színpad koncertje – Béla király téri színpad
 • 11:00 – Mozgásművészeti bemutatók – Béla király téri színpad
  A Szekszárdi Szüreti Napok hagyományos programeleme a zömében helyi mozgásművészeti csoportok bemutatója. A különböző stílust megjelenítő csoportok számára a szüreti napok nagy lehetőség a bemutatkozásra, emellett a közönség körében is igen népszerű a színes, több korosztályt is felvonultató mozgásművészeti blokk.
 • 14:00 – Bartha Tóni Bábszínháza Paprika Jancsi visszatér – Béla király téri színpad
  A vásári játékok közkedvelt hőse, Paprika Jancsi most útra kél. Egy középkori időgép segítségével találkozhatunk vele a messzi Amerikában az indiánok földjén, majd a Rákóczi Szababdságharc idején tesz igazságot elmaradhatatlan fakanalával.
 • 15:30 – Junior Stars Big Band koncertje – Béla király téri színpad
  A Szekszárdi Junior Stars Big Band Szekszárd kiemelkedő művészeti együttese, az általuk adott koncert a szüreti napok évek óta keresett, kedvelt  programja.
 • 17:00 – Zsikó Zoltán és Zenekara – Béla király téri színpad
  Zsikó Zoltán és Zenekara a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny felfedezettjei, a műsor legjobb három vonósbandájának egyike. A zenekar nemrég megjelentette első lemezét Falusi randevú címmel.
  A címválasztás nem véletlen, hiszen a fiatalokból álló zenekar generációjának természetes, hogy a néhány évtizede kiveszett hagyomány zenéjére szórakozzanak modern körülmények között és így élesszék újra, így váljon lételemükké ez a kultúra. De nemcsak a táncház, hanem a színpad is természetes közegük, sorra hódítják meg kisebb és nagyobb színpadok közönségét, itthon és külföldön egyaránt. A Zsikó zenekar hangszeresei szólóikkal is színesítik a műsort, ami a Kárpát-medence számos tájegységét mutatja be.
  A zenekar tagjai: Zsikó Zoltán – ének, Zsikó Zsuzsanna – ének; Kovács Márton – hegedű; Mihó Attila – hegedű; Margetán Máté – fúvós hangszerek; Jobbágy Bence – cimbalom; Fekete Márton „Kispuma” – brácsa; Lelkes András – nagybőgő.
  Vendégművészeink: Berecz István a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny szóló tánc kategóriájának győztese, Bencze Mátyás – hegedű; Szabó Barnabás – prímtambura.
 • 18:00 – PAD Irodalmi és Művészeti folyóirat lapszámbemutatója – Vármegyeháza Pollack Kávézó
  20 éves A Pad Irodalmi és Művészeti folyóirat! Az új lapszámot bemutatják a szerkesztők, Jankovics Zoltán és Dicső Zsolt. Elhangzanak többek közt Baka István, Eszterházy Péter, Kőrösi Zoltán, Grecsó Krisztián, Vass Tibor, Székelyhidi Zsolt, Halmai Róbert, Gacsályi József írásai.
  Közreműködnek: Rubányi Anita – előadóművész; Komjáth(y)iak; Art Contact Mozgásszínház.
 • 18:30 – Hooligans 20 éves jubileumi koncert – Szent István téri nagyszínpad
  XX. Jubileumát ünneplő Hooligans koncertje.
 • 19:00 – Rudán Joe akusztik – Béla király téri színpad
  A Szüreti Napok repertoárjában Rudán Joet egy akusztikus produkcióval láthatja a közönség. Rudán Joe 20 évet töltött a Pokolgép, tízet a P. Mobil együttesben, majd a Mobilmánia, valamint a Dinamit zenekar frontembereként is fontos szerepet vállalt. Joe nem egy fenekén ücsörgő típus, így nagy bandái mellett folyamatosan láthatjuk saját zenekarával, a Rudán Joe’s Coda nevű társasággal, az Atilla Fiai Társulattal, valamint önálló akusztikus bulijain. Szekszárdra egy többszereplős akusztikus produkcióval érkezik.

Facebook esemény: Szekszárdi Szüreti Napok 2016.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának rendezvénye
Rendező: Babits Mihály Kulturális Központ
www.szekszardagora.hu, www.szekszardiszuretinapok.hu

Információ:
Babits Mihály Kulturális Központ
7100 Szekszárd, Szent István tér 10.
Telefon: 74/529-610 • Fax: 74/529-615
E-mail: info@szekszardagora.hu
www.szekszardiszuretinapok.hu ,www.szekszardagora.hu

A MŰSORVÁLTOZÁS JOGÁT A RENDEZŐSÉG FENNTARTJA!

Fotó: kadarka.net

szüreti2016-09-15


2015-ös Szekszárdi Szüreti Napok!
Read previous post:
Close