full screen background image
Keresés
2019 szeptember 7 - szombat
 • :
 • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Szent István Nap – az Államalapítás ünnepe

Szent István Nap – az Államalapítás ünnepe

2018. augusztus 20. (hétfő) 10:00
7100 Szekszárd, Béla király tér – Belvárosi Római Katolikus templom

program, kultúra, hagyomány

 • 08:45 Ünnepi Szentmise | Belvárosi Római Katolikus templom
 • 09:45 Ökumenikus kenyérszentelés és templomi áldás | Belvárosi Római Katolikus templom
 • 10:00 – 18:00 Bazsarózsa Népi Játékpark
  A játékpark tolna megyei népművészeket, kézműveseket összefogva azzal a céllal jött létre, dombóvári telephellyel, hogy a népi hagyományokat játékos keretben adja át az ifjú generációknak. A gyerekeket és felnőtteket a következő programokkal várjuk: népi fakörhinta, népi játékpark, skanzen.
 • 10:00 Felvonulás
 • 10:00 Térzene – Magyar Nemzeti Rézfúvós Kvintett
  Magyar Nemzeti Rézfúvós Kvintett térzenével várja a kenyérszentelő, ünnepi miséről kijövő vendégeket, valamint a felvonuláshoz gyülekezőket. A zenekar felvezeti az ünnepi felvonulást, majd a Szent István téren közreműködnek a Szent István szobor koszorúzásán.
  A Magyar Nemzeti Rézfúvós Kvintett a Magyar Honvédség Budapest Helyőrségi Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység katona zenészeiből áll. Az együttes díszhuszár öltözetben öt fő rézfúvós és egy fő ütőhangszeres muzsikusból áll.
 • 16:00 Band Of StreetS
  A Band Of StreetS ebben a formában 2011 óta létezik, a New Orleans-i hagyományokat követve jött létre. Kizárólag akusztikusan, csak fúvós és ütős hangszereken, színpad és hangosítás nélkül játszanak. Repertoáruk a 90-es évek retro slágereitől a mai zenékig terjed, a hangulat, amit létre tudnak hozni, leírhatatlan.
 • 17:00 Firebirds – GŐZERŐVEL!
  Humoros akrobatikus világmegváltás 30 percben.
  Időutazó vándor cirkusz ahol három fura figura egy gőzhajtású velocipéd triciklivel járja az idő és a tér végtelen labirintusát. Az ő világukból rég kiveszett az öröm és a szeretet, ezért elhatározták hogy összegyűjtik a megmaradt boldogságot. Feltett szándékuk, hogy amerre járnak nevetésre és tapsolásra bírják a helyieket, mert csak így menthetik meg a világot.
  Kremnice Gagy Fesztivál: Golden Gunar díj
  Előadók: Zoletnik Zsófia/Kollányi Julianna, Kiss Gergely, Mező András/Lenhardt József
 • 21:00 VIRTUS tánc-cirkusz – Duda Éva Társulat
  A Virtus az első olyan magyar produkció, amely a kortárs tánc és az underground cirkuszi világ ötvözéséből született, lendületes zenével, a színházi tér számos síkját kihasználva, sajátosan magyar ízzel. A kortárs tánc területén jól ismert csapat a levegő meghódítására vállalkozva a gravitáció erőinek legyőzését virtuóz magasságokban keresi, miközben virtuóz módon, hatalmas gólyalábakon néptáncol, mindezt pedig életörömmel teli virtuóz élőzenére teszi. Az alkotók-előadók humorral ábrázolják a sajátosan magyar élethelyzeteket és az emberi kapcsolatokban rejlő feszültségeket. Igazi kelet-európai virtus magyar lelkületből: fellengzős érzelmek, hősködő ritmus, bánatos kesergés, dicső cirkusz, és mindez virtuóz táncokkal és játékos beavatással minden korosztálynak. Előadók a Duda Éva Társulat táncművészei: Cirkuszművészek – Zoletnik Zsófia, Mező András (Tűzmadarak); Tér, díszlet, látvány – Duda Éva; Zeneszerző – Szirtes Edina Mókus, Kunert Péter; Fénytervező – Payer Ferenc; Cirkusztechnikai szakértő és kivitelező – Vladár Tamás; Produkciós asszisztens – Czveiber Barbara; Koreográfus-rendező – Duda Éva.
 • 22:30 Ünnepi tűzijáték a Béla király téren


Szent István Szent István Nap
ElőzőSZENT ISTVÁN NAPI ÜNNEPSÉG KövetkezőMegemlékezés a Rákóczi-szabadságharc kitörésének 315. és a kölesdi csata 310. évfordulója alkalmából


Read previous post:
Lajver BORZSÚR

2018....

Megemlékezés a Rákóczi-szabadságharc kitörésének 315. és a kölesdi csata 310. évfordulója alkalmából

2018....

Close