full screen background image
Keresés
2020 november 29 - vasárnap
  • :
  • :

„Szeretet az ének – mélyen benne él minden énekes szívében”

„Szeretet az ének – mélyen benne él minden énekes szívében”

2015. június 25. (csütörtök) 18:00 óra
7100 Szekszárd, Szent István tér 28. – Művészetek Háza

A Szekszárdi Liszt Ferenc Pedagógus Kórus és Szekszárd finn testvérvárosa, Tornió Chamber choir Arios kórusának hangversenye.

A műsorban fellép a Chamber choir Arios és a Liszt Ferenc Pedagógus Kórus klasszikusok és kortárs szerzők műveivel.

Magyar klasszikusok verseit adják elő a Polip Ifjúsági Egyesület önkéntesei és munkatársai magyarul és finnül: Balogh Márton István, Barta Szabolcs István, Erőss Emese, Ville Järvinen.

Chamber choir Arios
A Chamber choir Arios 1996-ban alakult Finnországban, Tornióban, Szekszárd testvérvárosában. Jelenlegi vezetői Tarja Vanhala és Johanna Päätalo. Kitűzött céljuk, hogy a kórus és az énekesek önmaguk is élvezzék a zenét, és így képesek legyenek az örömöt és élvezetet közvetíteni a hallgatóság felé. Az évek során a kórus számos műfajban megmutatta magát: egyházi zene, barokk zene, népzene, örökzöldek, pop és jazz. Aktívan tartják a kapcsolatot a régión belüli más kórusokkal, közös regionális karácsonyi koncertet tartanak minden évben, részt vesznek az egyik leghíresebb finnországi fesztiválon az Ylläs Acappellas kórusfesztiválon. Koncerteztek Finnországban, Olaszországban és Norvégiában is. Az idei évben a kórus célja, hogy Magyarországon lépjen fel.

Liszt Ferenc Pedagógus Kórus
A Liszt Ferenc Pedagógus Kórus 1964-ben alakult. Célja a világi és egyházi kórus irodalom népszerűsítése, elsősorban városunk és megye szerte, de az eltelt 50 év alatt bejárták Európa több országát.Tagjai elsősorban pedagógusok, óvónők, egészségügyben dolgozók, énekelni szerető emberek. Folyamatos résztvevői a város zenei életének, megyei és országos kórustalálkozóknak, fesztiváloknak, és kapcsolatban vannak külföldi kórusokkal. Repertoárukon klasszikusok és kortárs szerzők művei szerepelnek.

A belépés ingyenes!
Read previous post:
Close