full screen background image
Keresés
2019 december 30 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Színház | Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk

Színház | Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk

2018. december 09. (vasárnap) 14:30 és 19:00
7100 Szekszárd, Szent I. tér 10. – Színházterem

program, színház

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink. A klasszikus alapmű ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg. A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek. Az előadásban döntő szerepet játszik a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság ereje, humora, az eredeti mű katartikus üzenete. Az előadás főszerepeit Szente Árpád Csaba, Szelle Dávid és Kékesi Gábor játsszák.

Rendező: Vándorfi László

Koreográfus: Krámer György

A színpadi változat kialakításában részt vett: Marton László és Radnóti Zsuzsa, Török Sándor átdolgozásának néhány elemét felhasználva.

A zenés játék a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. és a HoFra Színházi és Irodalmi Ügynökség Kft. engedélyével kerül bemutatásra. Molnár Ferenc örököseit Magyarországon a Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.

Jegyárak: 3.300,- Ft; 3.600,- Ft; 3.900,- Ft

Fotó:

Plakát: Babits Mihály Kulturális Központ
Read previous post:
Close