full screen background image
Keresés
2020 szeptember 14 - hétfő
  • :
  • :

Természet- és gyermekbarát programok a Gemenci Erdei Vasút Napján

Természet- és gyermekbarát programok a Gemenci Erdei Vasút Napján

2018. szeptember 15. (szombat)
7142 Pörböly, Bajai út 100. – Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ

program

A Gemenci erdő több helyszínén is ünnepelhetnek 2018. szeptember 15-én az erdei vasút barátai. A Keselyűs megállóból induló kisvasutazással egybekötött sétahajózás során szakvezetők segítségével ismerhető meg az ártéri erdő csodája. A „Rezét gőzös és a gemenci kisvasút” című új mesekönyv országos könyvbemutatója, vasútmodell kiállítás, gyermekfoglalkoztató, valamint interaktív kiállítások pedig mindazokat várják, akik a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában, Pörbölyön kívánnak ünnepelni. Természetesen Rezét gőzmozdony társaival együtt, menetrend szerinti közlekedéssel várja a kisvasút rajongóit. Az ünneplésben megfáradtak pedig újra erőre kaphatnak az erdészeti erdei iskola ebédlőjében felszolgált „Masiniszta étke” elnevezésű menütől.

Sétahajózás erdei vasúttal

A gemenci ártér különleges világát szakvezető segítségével tekinthetik meg a Dunán sétahajózva az érdeklődők. Megcsodálhatják a madárvilágot és kis szerencsével még szomját oltó gímszarvast vagy vaddisznót is megfigyelhetnek mindazok, akik részt vesznek a programon. A Gemenc-Dunapartról induló hajójáratokat Keselyűs megállóból erdei vasúttal érhetik el a vasútbarátok.

A sétahajó korlátozott befogadóképessége miatt az erdőgazdaság javasolja a jegyek előzetes megrendelését. Az ezzel kapcsolatos részletes információk a Gemenc Zrt. hivatalos weboldalán itt olvashatók:

http://turizmus.gemenczrt.hu/esemenyek/szureti-setahajozas-a-dunan/

Országos mesekönyv-bemutató

Az erdei vasút napjára időzítették a Kispöfögők mesekönyv-sorozat újabb kötetének, a „Rezét gőzös és a gemenci kisvasút” című kiadványnak a megjelentetését. A keménytáblás, minden oldalon színes illusztrációval ellátott mesekönyv írója és illusztrátora is a helyszínen dedikálja az új kötetet. A gyermekeket ezen kívül a mesekönyvhöz kapcsolódó foglalkoztatók, kvízjátékok és meseolvasás is várja. A kiadványt a Gemenc Zrt. szakmailag támogatta.

Grafika: Győri Zsolt/Beszédírók Kft.

A Gemenc-modell

A „Pécsi gyors” vasútmodellező klub több éve készíti folyamatosan a Gemenc Erdei Vasút teljes modelljét, amit a nap során bárki megtekinthet az Ökoturisztikai Központ nagytermében.

Fotó: Baricz Árpád

Interaktív kiállítások

A kisvasúti napon megtekinthető a „Gemenc kincsei” interaktív kiállítás Pörbölyön, a „Méhészeti Gyűjtemény” Nagyrezét megállónál, valamint a „Halászati Kiállítás” Lassi megállónál.

A masiniszta étke

Az ünneplő nagyközönséget a „Masiniszta étke” elnevezésű igazán finom gemenci ízeket felvonultató ebéddel várják, amelyet az erdészeti erdei iskola ebédlőjében fogyaszthatnak el.

TOVÁBBI RÉSZLETES INFORMÁCIÓ A PROGRAMOKRÓL:
http://turizmus.gemenczrt.hu/esemenyek/a-gemenci-erdei-vasut-napja-2/

Jelentkezés és további információ:
Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ
7142 Pörböly, Bajai út 100.
Telefon: +36 (74) 491-483
Mobil: +36 (30)243-4613
okocentrum@gemenczrt.hu
Read previous post:
Close