full screen background image
Keresés
2019 augusztus 14 - szerda
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

SÖTÉTVÖLGY | Gyüttment Fesztivál 2019.

SÖTÉTVÖLGY | Gyüttment Fesztivál 2019.

2019. augusztus 22. (csütörtök) 06:00 – 2019. augusztus 25. (vasárnap) 24:00
7100 ​Szekszárd, Sötétvölgy

program

Költözz vidékre és kezdj új életet! – GYÜTTMENT FESZTIVÁL 2019.

Mi, vidékről álmodók és vidéken álmodók, Lesz-Gyüttmentek és Már-Gyüttmentek idén ötödik alkalommal találkozunk, hogy fesztivál környezetben és fesztivál hangulatban egymással megosszuk tudásunkat, kicseréljük tapasztalatainkat, mindezt nulla hulladék szemléletben.

Fő témáink:

Természet- és tájgondozás, ökologikus építészet, közösségi irányítás, hiteles kiköltözők történetei, lelki és testi harmónia, női-férfi energiák, mátkafogó, kapcsolódás, személyesség, közösség, permakultúra alapelvektől a gyakorlatig – történetek egy új, fenntartható, emberléptékű és természetközeli életmód kellős közepéből.

A Gyüttment Fesztiválon megismerkedhetsz, ​kapcsolódhatsz vidéken újrakezdőkkel,​ az országban már létező gyüttment közösségek képviselőivel, és azokkal is, akikben még csak érlelődik a vidékre költözés gondolata. Szó lesz azokról a kulturális értékekről és tapasztalati tőkéről, amit a vidéken élők őriznek, ápolnak, és ​megismerhetitek az ökotudatos létezéshez kapcsolódó legújabb vívmányait is. Mindezt egy olyan eseményen, ahol ​közösséget alkotva ​együtt keressük a válaszokat a jelenünket és jövőnket feszítő társadalmi, gazdasági és környezeti kérdésekre.

A Gyüttment Fesztivál ​nulla hulladék szemléletű,​ ez azt jelenti, hogy ​négy nap alatt semmilyen hulladékot nem termelünk,​ csak olyat, amelyet komposztálni tudunk. Ezt Magyarországon először mi valósítottuk meg még 2017-ben – és azóta is minden rendezvényünkön. ​Minden a Nulla Hulladékról itt​. 

Idén ​szelíd fesztivál leszünk. ​Ez felelősségteljes gazdasági, utazási, szórakozási szemléletet jelent: ahogyan a természettel, és a földdel bánunk, ahogyan egymáshoz kapcsolódunk, és közösséget építünk, ahogyan zenélünk és zenét hallgatunk.

Most is nagy hangsúlyt fektetünk a ​környezetbarát közlekedésre: , és azért kampányolunk, hogy minél többen jöjjenek közösségi közlekedési eszközökkel, osszuk meg szabad autóüléseinket, és mérjük fel mennyi karbonterhelést jelentünk környezetünk számára, majd mindezt egy faültetési programmal semlegesítsük.

Mire számíts még?

  • Szakmai beszélgetésekre, előadásokra, tudás- és tapasztalatmegosztásra, amelyek minden téren megkönnyítik a gyüttment életet.
  • Közös alkotásra, workshopokra, hogy használható, gyakorlati tudást szerezz.
  • Természetes építészeti, kertészeti, gyógyászati megoldásokra, praktikákra.
  • A közösségben végzett munka élményére: közösen építünk, főzünk, kertészkedünk!
  • Táncra, zenére és mulatságra! Kulturális élményszerzés népművészek, muzsikusok, zenekarok részvételével.
  • Termelői piacra a hozzánk érkező „helyi hősök”, mesteremberek alkotásaival.
  • Családi és gyermekprogramokra, játékokra, helyismereti túrákra és sok mozgásra.
  • Amennyiben lóháton érkezel, ingyenes belépésre.

A programokról bővebben a ​Gyüttment Fesztivál honlapján​ található információ.

Hasznos linkek:

Képek: A Gyüttment Fesztivál ​weboldalán szereplő képek bármelyike felhasználható a forrás pontos megjelölésével.

Szervező: Mindenegyüttmegy Egyesület

A Fesztivált is szervező, megvalósító, önkéntes szerveződésből létrejött egyesület tagjai együtt keresik az új utakat az öko-tudatosság, felelősségvállalás, szolidaritás és fenntarthatóság terén.


Gyüttment Fesztivál 2019.


Read previous post:
Close